Vladislav Liška píše:Sorry, já v centru bydlím a jsem tu denně, a že by to v létě smrdělo jsem si nevšiml a ani nikdo z mého okolí. Jasně, pokud někdo hodí do popelnice shnilé maso, tak to smrdí, úplně stejně jako předtím.
Za stejné peníze máte stejnou službu - jak na sídlišti, tak u domů je odváženo stejné množství odpadů. Není to tak, že by vám odvezli méně. Odvezou stejně jako předtím, jen místo týdne, je to za 14 dní. Běžně se dělo, že auta jezdila pro prázdné, nebo poloprázdné popelnice, takže tímto se to eliminovalo a ušetřilo se na svozu.
Pokud chcete přestat třídit kvůli nižší četnosti svozu, tak samozřejmě můžete, ale trošku to vypovídá o dětinském chování. Pokud máte problém s tím, že vám popelnice po týdnu přetéká, skočte na úřad na odbor životního prostředí za paní Kleverovou, slíbili, že to s každým kdo přijde budou řešit. Třeba najdete nějaké jiné řešení, ale zatím co vím, tak se kouklo u pár stěžovatelů na skladbu odpadu a byl problém v tom, že to prostě netřídili. Ale třeba to u vás bude skutečně jinak a poradí nebo nějaké řešení najdete.
laik píše:Je pravdou, že frekvence svozu 1 x týdně a 1 x za 14 dní je za stejnou platbu na osobu poněkud zvláštní.Zde si dovolím položit otázku co je za pojem živnostecký odpad, proč se vyváží 1 x týdně u srovnatelně velkých popelnic a jaká je platba za jeho odvoz ? Rozhodně se nejedná o tříděný odpad. Děkuji. Možným řešením je letní a zimní svoz odpadu v rozdílných intervalech. Podobný princip se někde uplatňuje.
Llukas007 píše:Vladislav Liška píše:Sorry, já v centru bydlím a jsem tu denně, a že by to v létě smrdělo jsem si nevšiml a ani nikdo z mého okolí. Jasně, pokud někdo hodí do popelnice shnilé maso, tak to smrdí, úplně stejně jako předtím.
Za stejné peníze máte stejnou službu - jak na sídlišti, tak u domů je odváženo stejné množství odpadů. Není to tak, že by vám odvezli méně. Odvezou stejně jako předtím, jen místo týdne, je to za 14 dní. Běžně se dělo, že auta jezdila pro prázdné, nebo poloprázdné popelnice, takže tímto se to eliminovalo a ušetřilo se na svozu.
Pokud chcete přestat třídit kvůli nižší četnosti svozu, tak samozřejmě můžete, ale trošku to vypovídá o dětinském chování. Pokud máte problém s tím, že vám popelnice po týdnu přetéká, skočte na úřad na odbor životního prostředí za paní Kleverovou, slíbili, že to s každým kdo přijde budou řešit. Třeba najdete nějaké jiné řešení, ale zatím co vím, tak se kouklo u pár stěžovatelů na skladbu odpadu a byl problém v tom, že to prostě netřídili. Ale třeba to u vás bude skutečně jinak a poradí nebo nějaké řešení najdete.
Takže za stejné peníze nemám stejnou službu. Moje popelnice je vyvážena jednou za 14dní ale na sídlištích je vyvážen odpad každý týden! Takže vlastně za stejnou službu platím 2x tolik nebo dostávám o půlku míň, jak chcete. Nejde o dětinské chování, jen chci za své peníze dostat co samé co ostatní, nebo chci platit polovinu částky když mám půlku služby. Jinak si zajděte k lékaři, protože Vaše čichové buňky zřejmě utrpěly covidem. Ten smrad v centru nikdo nemohl minout!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků