Díky za info. Tak jsem si našel vysvětlení pana Krejzy:
"V Pokraticích je tématem pozemek v ulici Na výsluní používaný jako parkoviště. O tento pozemek město Litoměřice dlouhodobě usilovalo. Patřil státu prostřednictvím ÚZSVM. Ten odmítl přímý prodej městu s tím, že musí pozemek dražit. Dražba v loňském roce proběhla a město se zúčastnilo. Bohužel v elektronické dražbě, kdy vůbec nevíte účastníky, město prohrálo. Veřejná instituce má prostě ve dražbě velkou nevýhodu. V územním plánu je a zůstane parkovací dům. Tak jak bylo a je v úmyslu parkhaus postavit. Chci vyvolat jednání o systému parkování s občany Pokratic a nutné bude i jednání s vítězem dražby. Mě osobně sice naštval, ale vše proběhlo maximálně transparentně."
Co sy mám pomyslet o nevýhodě když se dražby účastní instituce ?
Jaký typ dražby to byl? Byla známa poslední přihozená částka, nebo to byla slepá dražba (nevíte kolik ostatní přihazují a jaká je aktuální částka)?
Jak je v plánu parkhaus postavit, když vlastník je někdo úplně jiný?! To jako mu budete platit nájem, nebo co.
Kurniuk, proč mi to zase připomíná malou domů, jako obvykle. Vudím to takhle: Dražba se provedla tak torchu na oko. Pak se udělá smlouva a bude se platit pronájem pozemku třeba na xx let. Rád bych se mýlil. Jinak to co tam teď vzniká, je klasické parkování za prachy, podobné co je v M.Majerové. Tedy trochu upravený povrch a na něm auta za měsíční apanáž. Na parkovací dům to fakt nevypadá.