Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod LTM 1994 » 03 črc 2017 16:39

Kdokoli máte info o té příšernosti na úpatí Radobýlu , já zatím vím jen,že tam stojí na černo .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Jirka » 03 črc 2017 17:09

Majitel pozemku je jasnej podle katastru. Ale která firma ten autobus staví je taky jasné. Ale kdo to všechno platí? To je otázka. Protože hlavně platí orgány za nečinnost. Proč je to jako zemědělská půda v CHKO zastavována tou hrůzou bez prvořadého vynětí z fondu? Jasné pochybení všech co to maj hlídat! CHKO České středohoří, Ministerstvo zemědělství (má hlídat půdu), MF (uniká mu poplatek za vynětí). A hlavně radnice Litoměřice. Ta v předstihu vytváří chodníky a nájezdy pro budoucí rezidenty. A jakýsi Nejtek? A slepice z Deníku? A co příslušní policisté a státní zástupci? Ti jsou schopní dostat do basy jen chudáka Pepu Knotka. A tak ještě ta nemocnice, soudruzi. A taky ty pozemky Zahrady Čech a obou kasáren. A ještě zbývá ten geotermál. No nevím jestli to vše za rok stihnou rozkrást.
Takhle si tu žijem. Ale jinak je v Litoměřicích hezky.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod worwan » 07 črc 2017 16:37

a konkrétněji by to nešlo???
Uživatelský avatar
worwan
 
Příspěvky: 256
Registrován: 27 črc 2010 14:20

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Jirka » 10 črc 2017 07:07

Pro worwan a další chtivé informací.
Když zvládnete diskusi zde, tak cesta ke konkrétnímu vede tudy: Kdo je majitelem pozemku, či stavby lze zjistit na http://www.cuzk.cz, na http://www.litomerice.cz zjistíte odpovědného šéfa odboru životního prostředí jakéhosi Ing. co se rád fotí v bazénku se šampaňským a soudruhem starostou. Taky je tam jakási Ing. odpovědná za zábor zemědělské půdy a čekající na vaše upozornění, že má něco dělat. Taky v kompetencích našich kocourkovských radních má jistý soudruh odpovědnost za toto. Zelení raději pojednou zapalovat auta do Hamburku a zabírat Kliniky, než by hájili devastovanou zemědělskou půdu. Mimochodem tuto konkrétní darovanou již jakýmsi Karlem, vlastním jménem Václav městu Litoměřice na výsadbu vinic.
Ale protože většina voličů Litoměřic si přeje tuto pseudokoalici na radnici tak se do voleb nedá nic dělat. Politickým stranám a hnutím v Litoměřicích to nevadí a tak si mohou úředníci za úplatky nečinnosti živořit jako prasata v žitě. Stěhuji se, a tak už mi bude celé královského město ukradené.
Ale toto fórum sleduji i nadále.
Přeji všem krásný den.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod LTM 1994 » 10 črc 2017 09:26

Mě trochu zarazilo ,že se ta bouda dlouho neřešila ,pouze p. Nejtek podal info,že se má konat řízení o odstranění stavby .Jak to v realu dopadne neví nikdo .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Petr Panaš » 10 črc 2017 09:48

Omlouvám se za trochu pozdější reakci. To víte, z Hamburku to je flák cesty, ale zapalování aut bylo vážně super, užil jsem si to :lol:
Ale vážně. Na toto téma byl vznesen dotaz na posledním jednání zastupitelstva, kde byl přítomen i vedoucí stavebního úřadu Ing. Nejtek. Odpověď byla, že předmětná stavba byla započata bez příslušných povolení a stavebník byl na protizákonné jednání upozorněn. I přes to ve stavbě nadále pokračoval. Proto je nyní vedeno řízení o odstranění stavby, kde běží zákonné lhůty.
Více zatím nevím. Ale když bude nejhůř, mohu to obsadit jako Kliniku :D
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Jirka » 10 črc 2017 16:02

Tak nevím, někomu asi dělá potíž porozumět psanému textu. Potěšilo mě, že člen strany zelených dosud neztratili smysl pro humor. Jádro problému mu uniká, zřejmě jeho zdeformovanou úřednickou a stranickou optikou.
Já jádro problému vidím v celostátním problému zabírání zemědělské půdy ať už na sklady, haly, sluneční elektrárny a jiná zvěrstva. A politickou odpovědnost vidím v minulosti působení strany zelených na MŽP. A děsivé je, že současný šéf MŽP je z Litoměřic, kolem té hrůzy mnohokrát jel a nic. A našeptávači jeho stranického šéfa Andreje taky nic nevidí. Brabcovi úředníci a úřednice státní správy na radnici v Litoměřicích spí spánkem Šípkové Růženky.
Snad někdo v budoucnu spočítá kolik ha půdy zmizelo za ministrování strany zelených a politického hnutí ANO. Ale prvotní viníci jsou úředníci CHKO, odborů životního prostředí a jejich šéfové. Taky úžasně řízenému MF je jedno, že tady státu unikají peníze za zábor zemědělské půdy. Tady už to přerůstá v politický problém.
Jsem zvědav s čím za měsíc vyrukují strany a hnutí v předvolebním boji.
No uvidíme.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod LTM 1994 » 10 črc 2017 17:25

Vlastníkovi stačí pouhé odvolání ,zaplatí nejnižší pokutu a hala bude stát napořád :-(
Další věc je závratná rychlost stav. odboru a chko protože při rychlosti jejich práce by tam mohl stát klidně amazon.
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Petr Panaš » 10 črc 2017 20:48

Pro Jirku. Myslel jsem, že téma je zde naprosto konkrétní, a to nepovolená stavba. Pokud zabrousíme na téma obecné, kterým je zábor zemědělské půdy, tak tam asi nebudeme v rozporu. Já a ani Zelení obecně nejsou pro využití zemědělské půdy pro sklady, haly a jiná zvěrstva. Složitější to je u solárních elektráren. Tam je problém, že půda není aktivně využita. Na druhou stranu není nenávratně devastována. Solární panely jsou na podstavcích a jednou se prostě bez problému odstraní. Půda si mezitím naopak odpočine a půjde znovu bez problémů použít pro zemědělskou činnost. Někdy dokonce trávu v solárních elektrárnách spásají např. ovce (byť to není prioritně jako pastva, ale naopak zvířata se používají, aby se nemuselo sekat).
Pokud se vrátíme k hale pod Radobýlem. Já osobně bych byl pro odstranění stavby ze strany stavebníka či na jeho náklady. Nejsem si jistý, zda to bude možné. Jestli ne, tak bych uvítal opravdu exemplární pokutu. Ale doufám, že v tomto případě majitel nedostane potřebná povolení a stavba zmizne. Možná jsem zdeformovaný úřednickou optikou, ale věřím, že všechny kompetentní orgány budou postupovat podle zákona a rozhodnou dobře mantinelech, které jim dává legislativa.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod jiri.rudolf » 11 črc 2017 19:18

Možná jsem zdeformovaný úřednickou optikou, ale věřím, že všechny kompetentní orgány budou postupovat podle zákona a rozhodnou dobře mantinelech, které jim dává legislativa.
No právě, ta jim dává i možnost dodatečného stavebního povolení, tak si počkáme jak to dopadne.
jiri.rudolf
 
Příspěvky: 198
Registrován: 25 zář 2014 21:58

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Jirka » 12 črc 2017 07:07

Další, co nepochopil můj psaný text. I když panu Rudolfovi fandím pro jeho záslužnou činnost, nechápe také bohužel všechna úskalí stavby na zemědělské půdě a ještě v CHKO České středohoří. Kritizuji nečinnost placených úředníků a radních. Odpovědní úředníci jsou ty roky vycvičeni k činnost pouze na lejstro, či něčí pokyn. Proč by vyvíjeli činnost na ochranu zemědělského půdního fondu, nebo CHKO, když v kanceláři je tak hezky a vaří se tam dobré kafíčko. A taky se tady okrádá stát na poplatcích a to nevadí místnímu finančáku, ministerstvu financí, hnutí ANO ani Andreji Babišovi, ministru Brabcovi atd. Zatím všechny politické strany a hnutí zastoupené na tomto fóru si hrají na schovávanou. Čestnou výjimkou jsou nesmělé příspěvky předsedy strany zelených. No uvidím, budu to z povzdálí sledovat.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod jiri.rudolf » 12 črc 2017 18:07

Pane kolego, já jsem velice dobře pochopil o co Vám jde a souhlasím s tím, že v CHKO a na zemědělské půdě by se mělo stavět pouze vyjímečně. Já jsem pouze komentoval to, že úředník prostě může na základě zákona klidně rozhodnout tak, že stavbu dodatečně povolí. I když v tomto případě dle mého skromného názoru stavba je asi stejný problém jako most Chábery a plánované pokračování "obchvatu", který na most má navazovat a vadí mě asi tak stejně jako nedaleká benzínová pumpa. Jinak díky za pochvalu.
jiri.rudolf
 
Příspěvky: 198
Registrován: 25 zář 2014 21:58

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod LTM 1994 » 13 črc 2017 09:35

jiri.rudolf píše:Pane kolego, já jsem velice dobře pochopil o co Vám jde a souhlasím s tím, že v CHKO a na zemědělské půdě by se mělo stavět pouze vyjímečně. Já jsem pouze komentoval to, že úředník prostě může na základě zákona klidně rozhodnout tak, že stavbu dodatečně povolí. I když v tomto případě dle mého skromného názoru stavba je asi stejný problém jako most Chábery a plánované pokračování "obchvatu", který na most má navazovat a vadí mě asi tak stejně jako nedaleká benzínová pumpa. Jinak díky za pochvalu.


Já žasnu nad tím,že chko neuplatní svoje páky jako např. to že by se v nejhorším musela stavba přizpůsobit lokalitě ,kde stojí .
No ,ten obchvat je kolosální pič..... a doufám ,že se to nikdy nezrealizuje!
V realu to ani obchvat není ,když to povede skrz město a funkce bude stejná jako u noveho mostu ,akorát to ještě více ucpe město .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod vodomerka » 13 črc 2017 11:23

Ano, rodinný domy na CHKO regulujou totálně, a takovouhle krabici, který si všimne skoro i slepec, přijíždějící po novém mostě, překvapivě nic. Novákovi v Ústí taky nakonec nařídili část černý stavby (nějaký gabionový terasy, myslím) odstranit. Tady bych byl striktní. V Lito a okolí máme brownfieldů dost.
Protažení trasy od Cháberáku je přivaděč. Obchvat maximálně tak některých mozkových center.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod vodomerka » 13 črc 2017 11:28

Mimochodem, vzpomeňte si, jak se zrealizovala změna stavby Lidlu před dokončením. Kdy už od začátku stavby bylo zřejmé, že nebude dvoupatrová (měly tam být byty). ve zkratce: Třešňák (nebo Lidl?) nabídl městu finanční dar jako kompenzaci. A rada města "dar" odmítla. Takže Třešňák ušetřil pokutu, za stavbu. Město dostalo částečně znehodnocený území, bez kompenzace (ze smíšené zóny na komerční).
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod ronyk » 13 črc 2017 14:37

A už tady někde padlo jméno stavitele?
ronyk
 
Příspěvky: 496
Registrován: 23 kvě 2010 16:34

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod LTM 1994 » 13 črc 2017 17:21

No a nevíte v jaké fázi ten přivaděč je ?
Druhá věc je ,jakým stylem se to dostane přes úpatí Radobýlu(tunelem což je dle mě šetrnější,neboopičí dráhou na povrchu)
A poslední . Má vůbec další navazování na n. most smysl?
Zatím akorát zkrátil cestu každýmu z Lovo a okolí ,ale nám to nepomohlo,spíš naopak
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Achab » 13 črc 2017 17:42

prosim diskutujte k tematu a neodbihejte jinam. potom se v tom nikdo nevyzna. k privadeci uz nejaka diskuze bude z minula a pokud ne tak ji LTM 1994 zalozte. privadec a hala spolu nemaj nic spolecnyho. je blby pokud se stanou prispevky neprehledny.
Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Petr Panaš » 20 srp 2017 23:01

K věci jsem nalezl na webu radnice odpověď na žádost o poskytnutí informací dle z.č. 106/1999 Sb. (nežádal jsme já).
https://www.litomerice.cz/images/Clanky ... 170731.pdf
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Žlutá hala na úpatí Radobýlu

Příspěvekod Petr Panaš » 02 říj 2017 08:48

Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Další

Zpět na Rozvoj města

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron