Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

děkujeme...

Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Janička » 11 bře 2016 15:11

Aktualizuji toto téma. Kde jste opravdu spokojeni, co se jídla a servisu týče?
Janička
 
Příspěvky: 1
Registrován: 11 bře 2016 15:04

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Lukino » 11 bře 2016 19:40

"Nový" Biskupský pivovar, Portál
Lukino
 
Příspěvky: 222
Registrován: 23 kvě 2010 11:21

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Llukas007 » 11 bře 2016 19:47

Odpověď jednoduchá! Uvařit si doma. V LTM se najíst dobře nedá v restavuraci! Nikde. Ani krvavé kuře u kosti z biskupského pivovaru nic moc.
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Lukino » 11 bře 2016 19:49

Ony ty Litoměřice vlastně stojí celý za houby že jo :D Park na prd, jídlo na prd, nádraží na prd... :lol:
Lukino
 
Příspěvky: 222
Registrován: 23 kvě 2010 11:21

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Vladislav Liška » 12 bře 2016 08:53

Pokud chcete opravdu dobrou gastronomii i servis, jedte do Prahy. Za penize jak v LTM, budete mit lepsi sluzby.
Jinak pokud jezdit nechcete:
Biskupsky pivovar - pekne prostredi, moderni, dobra atmosfera, jidlo i obsluha dost zalezi na smene. Byva tu dost plno a vecer i diky velkemu prostoru hlucneji, pokud mohu soudit, tak v zadnem jidle jsem tu nikdy nemel zadne umele dochucovadlo a nevari se z polotovaru, coz je v LTM rozhodne unikat.
Basta - vyrazne se zlepsila obsluha, maji zde perfektni divocinu, trosku snaha o prvorepublikovou atmosferu, nejspis i nejlepsi zahradka tady.
Ital u Besedy - super pizzy a akcni jidla (cerstve ryby, musle) - z meho pohledu se tu daji najit obcas jidla skutecne na urovni, na ktere v LTM jinde nemaji kuchari odvahu ani zkusenosti.
Timeout - pokud tam vari Petr Tomecka, tak si pochutnate, jednoznacne dlouhodobe nejlepsi kuchar v LTM. Prostredi je klasicky sportbar, o vikendech brigadni obsluha a je to dost problem.
Johannahof - klasicky pub, super pivo a jidlo jednodussi, ale vyladene, bez vykyvu mezi smenami, nejstalejsi sehrany kolektiv.
Karotka - vege kuchyne skutecne na urovni, byt tady tohle s masem, je to bomba. Jednodussi moderni prostredi.

Obecne: mistni majitele provozoven radi najimaji ucne kvuli cene a bohuzel je to hodne znat. Opravdu prijemny stabilni servis s vysokou urovni neni nikde. Kdysi byval v hradni vinarne pana Kopeckeho, ale to bohuzel odval cas.

Na pivo a jidlo s kamarady - Johanna
Nedelni obed s rodinkou nebo nejaka rodinna oslova - k flandakum, idealne ne vecer.
Romanticka vecere pro dva - dost problem - Basta, Ital
Obchodni vecere nebo obed - Basta
Bezne vecere, kdyz se vam nechce varit jsou problem, malo se meni jidelaky, chce to sledovat akce - Ital, Basta.
Bezne obedy v tydnu - Timeout, Johanna, Pekarka

Pokud si chce nekdo udelat zazitek, tak doporucuju nadrazku na Hornaku. Krom televize jste zpet v roce 1975. Zajimavi stamgasti i personal, dobova atmosfera je nechtene dokonala. K jidlu tedy jen utopenci, hermelin a chipsy, ale pivo slusne a fakt to stoji za to.

Pozitivni trend - nikde uz se nekouri! S kourenim uz dokonce pry prestali i v Bazaru :) a slo to i bez zakona :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Vassago » 12 bře 2016 15:24

Souhlasím s tím, že pokud chcete dobrou gastronomii jeďte do Prahy. Sice ne za peníze jak v LTM s tím si dovolím nesouhlasit, ale vynikající poměr cena/výkon. To v LTM nenajdete.
Biskupský pivovar - jednoznačně normální pivnice. Velmi hlučné prostředí a dobré pivo plzeňského typu (hořké), pro ty co mají tenhle typ piva rádi. Pro pijany dole dvě samoobslužné pípy, což je super v tom, že nemusí čekat na obsluhu.
Obsluha v rámci možností celkem rychlá, ale mohlo by to být i lepší. Jídlo katastrofa. Dostali ode mne pár příležitostí, ale pokaždé velmi špatné. Další případy mých známých to samé. Tahle hospoda se v jídle asi teprve hledá. Kuchaře vyhodit a byla by to možná i hospoda, kde se dobře vaří. Zatím opravdu ne. Když to shrnu: Biskupský pivovar je dobrá hospoda k pití, bohužel není dobrá ani jako hospoda k jídlu, natož restaurace (zde si myslím, že jako restaurace ani nebyla plánována).
Bašta - jídlo nestálé kvality. Někdy vynikající, někdy podprůměr.
Timeout to samé s nestálostí kvality.
Johana - slušné jídlo k obědu s občasným výkyvem kvality směrem dolu.
Ital u Besedy - normální slušné jídlo, ale dle mého, nic co by vás uchvátilo.
Karotka - pro vegetariány ráj, s tím naprosto souhlasím i já, jako ortodoxní "masař" jsem si několikráte pochutnal.
Na servis si extra nepotrpím, na chuť ano. Jako největší problém v LTM(a nejen zde) restauracích vidím ten v nestálosti kvality jídla.
Dám jednu radu zdarma všem restauratérům. Dejte na jídelní lístek u vstupu aktuálně jméno kuchaře, který vaří (klidně i na net, tak jak mají služby). A uvidíte, který kuchař je dobrý v návštěvnosti. Toho druhého vyhoďte a zkuste jiného. Viděl jsem to v pár restauracích a majitelé si to jen chválili.
Osobně dokáži dost věcí okolo odpustit (servis, prostředí), když je jídlo vynikající. Pokud není, restauraci nepomůže nic, tedy super prostředí a servis, neudělá naprosto nic s tím, že jídlo je špatné.
Dost často mi připadá, že majitelé restaurací asi neznají základní pravidlo, že dobrou restauraci dělá kuchař a podle toho to tak vypadá. Většinou to asi končí na tom, že prostě dobrého kuchaře nechtějí dobře zaplatit.
Najít restauraci pro případné oslavy nebo pozvání návštěvy s tím, že se na ni mohu v kvalitě kdykoliv spolehnout je v LTM a blízkém okolí problém.
Pokud bude mít někdo tip, rád vyzkouším. 8-)
Uživatelský avatar
Vassago
 
Příspěvky: 54
Registrován: 02 čer 2010 09:19

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Lubomír Brejník » 12 bře 2016 23:52

Motorest Nučnice

nevím jak teď, ale skvěle vařili na dolním nádraží
Lubomír Brejník
 
Příspěvky: 3
Registrován: 24 zář 2014 22:01

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Colossus » 24 bře 2016 14:33

Dobrý den,
Litoměřické fórum sleduji pravidelně, ale ještě jsem zde nepřispíval. Kam v Litoměřicích na jídlo?
Radíte Pražské restaurace, kvalita tam bezpochybně je, ale také jiná cenová politika.

V našem městě:
Radniční Sklípek: asi nejznámější restaurace na náměstí, kde vaří z poctivých surovin. Šéfkuchařem je Jan Hronský a byl zde jedním z prvních, kdo zavedl u jídel pěkný design. Ceny odpovídají surovinám, ale podle gramáží se člověk asi moc nenají.
Zlatý Bažant: S kuchařem Miroslavem Panicou mají celkem pěkná obědová menu a snaží se i o pravidelné a nápadité akce.
Dobrá Bašta: V Litoměřicích první, kteří začali s víkendovými a zvěřinovými specialitami a vaří poctivou prvorepublikovou kuchyni. Šéfkuchařem je Zdeněk Kocánek. Nevýhodou je nedostatek parkovacích míst a vzdálenost od náměstí. Asi jediní, kteří dodržují směr ve kterém vaří (žádné hokus pokus o italskou, čínskou kuchyni).
Vero: Ital Marco vaří poctivou a domácí italskou kuchyni, o kterou se zbytek rádoby pizzerií a restaurací jen pokouší. Jen škoda otevírací doby
Hradní restaurace, ROBO, Budvarka, Drak : dle mého na stejné úrovni, kde se člověk nají, ale nepochutná. Gastronomie 80.-90.léta. Srovnatelné s CŠJ.
Johannahof: Nikola Beran jako šéfkuchař odvádí poctivou práci. Nekuřácká restaurace s poctivou českou kuchyní v moderním pojetí a asi nejlepším tankovým pivem a příjemnou obsluhou.
Biskupský pivovar: Šéfkuchař David Kočovský a Petr Tomečka vaří pestrobarevnou kuchyni. Škoda pokusů z pivovaru udělat pizzerii. Pochutiny k pivu a pivo samotné mají vynikající.
Labuť: Bohužel se nemají kuchyni, ale vaří jako jediní poctivé pivo tradiční cestou. Paní Žáková odvádí skvělou práci a díky ní můžeme u nás ochutnat i svrchně kvašená piva.

S Vassagem bych nesouhlasil co se týká kuchařů. Host by správně vůbec neměl poznat, kdo v dané restauraci vaří. Přeci jídlo by mělo být podávané pokaždé v nějaké nastavené kvalitě.
Další věc, že spousta mladých učňů z tohoto oboru utíká a vařit nebo obsluhovat nechce a tím pádem není koho tvarovat a ochuzuje se gastronomické prostředí o pestrost.
Colossus
 
Příspěvky: 4
Registrován: 24 bře 2016 13:56

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod Elven » 18 led 2022 10:19

Dobrý den, máte prosím někdo nějaký tip na objednávání dovozu menu na celý den v Litoměřicích podobné jako funguje toto v Praze? Jde mi hlavně o zdravé jídlo. Kvůli náročné práci si ho nestíhám bohužel připravovat na celý den doma. Myslím si, že už by takové vymoženosti nemuseli být jenom záležitostí hlavního města :) Děkuji za každý případný tip.
Elven
 
Příspěvky: 5
Registrován: 01 pro 2021 11:16

Re: Kam v Litoměřicích na dobré jídlo?

Příspěvekod matkas7777 » 15 úno 2023 13:59

Dobré ráno, podle informací, které mám, bude dietní stravování Power Meal brzy doručeno. Aktuálně probíhá akce na všechny jejich krabičkové diety s kódem "AHOJ"
matkas7777
 
Příspěvky: 1
Registrován: 15 úno 2023 13:53


Zpět na Chválíme

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron