Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Jirka » 08 čer 2015 15:16

Vážení členové, nečlenové jakési podvodné organizace Slavoj. Co pamatuji, tak TJ Slavoj se vlastní pílí zmohl jen na prašné hřiště na na současné ZČ. Podvod, machinace, pseudo podnikání se táhne celou novodobou historií. A současné vedení jen pokračuje v tom, co se ve Slavoji děje, co pamatuji. Stadion ČSLA, zimák, koupaliště, Skalice, tenis a vodní sporty na ostrově jen samé šmé. Řešení pro normální sportovce je odchod a osamostatnění. Taky úloha města je všude jinde odlišná než v našem městě Kocourkov. Uvidíme kdo se první probere.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Jirka » 11 čer 2015 17:50

Tak jsem na ČT viděl a slyšel několik příspěvků jakéhosi (podle špiček Slavoje) pana Chudoby. Celkový dojem z jeho příspěvků o všem kolem vody byl kladný. Slova měla hlavu a patu. To se s bláboly jakýchsi M. a Š. nedá srovnávat.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 15 čer 2015 20:56

Dámy a pánové, občané města,
Střípek ukázky institunalizovaného bratrstva. Jak u nás funguje komunikace s občany. 20.2.2015 jsem napsal dopis zástupcům města a žádal je o vysvětlení. Jakým způsobem město rozděluje prostředky pro sportovní činnost. Protože to znám jak pošta může dlouho pochodovat, nechal jsem si potvrdit převzetí dopisu na podatelně.
Po celém novodobém období v TJ se prostředky na sportování mládeže v jachetním oddíle nenašly. A v roce 2014 jsem se marně snažil o spolupráci s VV, vedení Slavoje. Moje snaha, písemného dotazu předsedkyni byla prezentována jako další trestní oznámení, Šífem “výkonným ředitelem“. Donutil mě, abych se obrátil na zastupitelstvo, na ty, kteří o prostředcích rozhodují. Slyšíte? To ticho. Zároveň jsem žádal zastupitelstvo města, aby odpověděli na tři otázky. Týkaly se financování prostřednictvím dotací TJ městem. V té době jsem se ještě bláhově domníval, že VV TJ jde o sport a mládež. Šlo o finanční příspěvek TJ, která byla nejvíce postižena povodní v roce 2013. Ale ať jsem počítal, jak počítal, tak to vůbec nevycházelo. Škoda na areálech při povodni 2013, byla odhadnuta na 16,462. 054,-Kč. Jednalo se o areály: veslák, tenis, kemp, jachťák zázemí ,ubytovna, kanceláře na Písečném ostrově. 5 objektů. Údajně, na opravách bylo proinvestováno 12,060.721,-Kč. Příklad, plnění pojišťovnou v jachetním oddíle byl 1 Mil., opravy údajně vyšly na 410tis. Jak bylo použito 590tis? To se nikdo nedoví. A co proplacené faktury? Jaký materiál a kolik, za kolik práce. Zda odpovídá realitě. Mohu pokračovat? Areál tenis, veslák... Chtěl žadatel městu říci. Proinvestovali jsem 12Mil. na 5 areálech, á 2,4Mil.na objekt?
Radní? Dobrý! Matematika hrou. Hlavně vy, byste měli mít jasno, jsou to prostředky daňových poplatníků, které dostáváte a přerozdělujete na sportovní činnost, jistě víte kam.
Třetí otázka zněla: ,, zkoumá město při přijímání žádostí o dotace, zda není obětí dotačního podvodu?“ Proto jsem se obrátil na město, jeho zástupce, aby provedlo kontrolu s FÚ k vyčerpaným prostředkům, protože TJ požadovala ještě 4,401.333,-Kč. Na dokončení povodňových škod. Slyšíte to ticho!!
V Čechách mají městské úřady na odpověď 30 dní pane starosto, jak je to u vás? Vím, že na radnici je křehká koalice, ale přeci. povinnosti jsou povinnosti a občan je i volič. Pak nezbude než to zveřejnit na Litoměřickém fóru. Nebo to není věcí veřejnou?
Mohu položit další otázky? Na jakém pozemku stojí horolezecká věž TJ, za jaké prostředky byla pořízena a kdy. Byla to povodňová škoda, nebo investice? Kdo jí schválil v TJ? Ve městě? Co říká na to stavební zákon. Zkusí někdo odpovědět? Nebo bude zase ticho.
Zá rok jsem si na to ticho a chování bratrstva nějak zvykl. A co vy občané?

Síla a čest
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Pavel-LT » 22 čer 2015 21:29

Vážení čtenáři tohoto fóra

V předcházejícím příspěvku zazněla určitá fakta, ale nezasvěcený čtenář si může říci, co když to není pravda? Co když si pisatel vymýšlí, po městě visí vyjádření vedení Slavoje, kde se tvrdí, že je tento pán pomlouvá a snaží se Slavoj poškodit. Můžete se přesvědčit sami, v příloze jsou oficiální dokumenty vystavené vedením Slavoje.

Stejně jako pan Němec a pan Chudoba jsem byl přítomen na letošním dubnovém jednání městského zastupitelstva, kde jsme z úst představitelů Slavoje a hlavně p. Šífa slyšeli, jak Slavoj pomlouváme, škodíme a vymýšlíme si. Řekl bych, že Slavoj, respektivě jeho vedení si škodí samo a to tím, že odmítá komunikaci a za zavřenými dveřmi prezentují „SVÉ“ informace, viz příloha č.1
Žádost o dotaci.pdf
Příloha č.1
(716.68 KiB) 1507 krát
Jedná se o podepsanou žádost Slavoje o dotace, kde odůvodňují tuto žádost o dotaci tím, že vyčerpali finanční prostředky na odstranění povodňových škod. Zapoměli však pravdivě uvést, že ne vše co proinvestovali, bylo odstraňování povodňových škod. Viz příloha č.2 výňatek z dokumentu „zápis z jednání VV z 26.3.2014. On je totiž velký rozdíl mezi tzv. „ opravou „ a nebo investici (nová doposud neexistující stavba určitě nemůže být považována za opravu po povodních) a to jak z účetního pohledu, tak z právního významu. Další zcela podivný přístup a přinejmenším hazardování s penězi Slavoje je, že se VV rozhodlo a utratilo 680 000,-Kč za stavbu, která neměla stavební povolení a nejspíš ještě stála na pozemku, který Slavoji nepatřil – viz žlutě vyznačené v přiloženém dokumentu č.2 „výňatek z jednání VV z 26.3.2014...

Proto se ptám řádných členů Slavoje a také městských zastupitelů, stále se domníváte, že se jedná o vymýšlení a pomluvy? Vedení Slavoje nekomunikuje a cítí se uražené, že si někdo dovolil ptát se na věci, které souvisí s hospodařením. Cituji z OZ “ Každý člen spolku má právo požadovat informace a dostat na ně odpověď“, ale tato zákonem stanovená povinnost je nejspíš vedení Slavoje naprosto cizí. Máme zákonem stanovená určitá práva a povinnosti - proberte se - totalitní praktiky, a s ní spojené lhaní povýšené na pravdu, skončilo v roce 1989 a věřte tomu, že i ve Vašem případě dříve nebo později vypluje pravda napovrch a nebude příjemná…

Vypůjčím si citát p. Němce „ Pravda a sport zvítězí nad lží a nenávistí“
Pavel
Pavel-LT
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2014 16:43

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 27 čer 2015 18:34

Členové TJ, delegáti valné hromady z listopadu 2013, dámy a pánové,
plním slib, předkládám vám rozbor stanov, které jste schválili, neschválili. Je to základní rozpor ne mezi mnou a VV, ale členy TJ a VV. Kdo je dnes členem TJ a podle těchto stanov příštím delegátem na valnou hromadu? Věřte, že nikdo nedělá nic jen tak. Pro fungování TJ to může mít neblahé následky, jestliže skupina osob v TJ, aniž by seznámila členskou základnu TJ, provedla zásadní změny. Klidně pozve na valnou hromadu jen své příznivce a ti odhlasují cokoli. Znám aspoň jeden případ, kdy na valnou hromadu v roce 2013 přišel delegát, který nebyl volen členskou schůzí oddílu, klubu. Kdo dal právo VV k těmto krokům a jak dlouho institucionální bratrstvo bude dělat, že je vše v pořádku. Já říkám:,, podvod na členech TJ.“ Kde jsou osoby, které na to poukázali? Kde je jachetní oddíl? Co bude platné členům TJ, až dojde k soudním sporům a rozhodnutí VV budou zrušena. V minulosti bylo několik podobných případů se stejným scénářem, který se před vámi odehrává. Je zarážející, že odpovědní úředníci dělají, že o ničem neví. K divadlu, které sehráli někteří členové VV společně s RM se vrátím později, ale ukazuje to, že někteří představitelé města jsou zasvěceni a schvalují postup VV. Přátelé, otevřete přílohu a brzy zjistíte, že VV přenesl pravomoc na úzký okruh osob. VV,VŘ. Z valné hromady a členské základny se stali diváci. A proč né?
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 28 čer 2015 17:08

Vážení členové TJ, dámy a pánové,
první strana stanov TJ přijaté valnou hromadou v roce 2013, byl vlastně podle mého názoru pruzkumák. Do jaké míry členové, delegáti studovali podklady nových stanov a jak se zapojili do tvorby nových stanov. Zpracovatel museli dobře vědět, že je rozdíl mezi fyzickou a právnickou osobou a jak je důležité z jejich pohledu odstranit pojem volné sdružení občanů. Proč to nezkusit, když na valné hromadě vystoupil jen jeden delegát proti a jejich záměr prošel. Pak nebyl problém upravit stanovy podle svého bez ohledu na členskou základnu. Na dalších stranách stanov je dobře vidět kam VV a VŘ chtějí směřovat finance a TJ.
Jejich tváře vážení všichni znáte, ale do jejich srdcí nevidíte.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 09 črc 2015 11:08

Dámy a pánové, členové neziskové organizace, kterou nazýváme Slavoj
předkládám vám další část srovnávací tabulky stanov, které vytvořil výkonný výbor k obrazu svému bez ohledu na členskou základnu. Dovolím si vás upozornit na základní faktory vyplívající ze srovnávací tabulky. Podle mého názoru v prvé fázi jde o omezení vlivu členů TJ na rozhodování uvnitř organizace, tu přenést na některé členy VV a VŘ zejména v oblasti získaných finančních prostředků. V druhé fázi stanov jde o to ošetřit získané prostředky a zajistit si rozhodování kam a jak budou použity bez ohledu na požadavky, omezit podnikatelskou činnost klubů, spolků a sportovních oddílů. V třetí fázi jde o hlavní úkol zajistit finanční prostředky pro středisko provozu, který značně odčerpává finanční prostředky pro sportovní činnost TJ. Vážení sportovci, kdo z vás byl seznámen s Vnitřní směrnicí a funkční náplní TJ, VŘ a střediska provozu.
Čl. III.docx
(18.65 KiB) 1488 krát
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 13 črc 2015 20:59

Vážení občané, sportovc,
je ještě někdo v tomhle městě a ve Slavoji Litoměřice kdo věří, že pomlouváme členy VV a práci trenérů a sportovců této sportovní organizace. Na stanovách TJ je vidět co jsou členové výkonného výboru spolu s předsedkyní Slavoje zač. Prozraďte nám dámo a pánové, podle kterých stanov se dnes řídíte. Podle těch do Listopadu 2013, nebo podle těch, které dostali na valné hromadě a schválili delegáti v Listopadu 2013 a nebo ty co byly odneseny ke registraci na MV bez schválení členskou základnou. Dámo a pánové, kdo z nás lže a proč.
Síla a čest
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 24 črc 2015 10:00

Dámy a pánové, členové TJ
čtěte a přemýšlejte, jestli vás vlastně výkonný výbor a výkonný ředitel bude ještě k něčemu potřebovat. Smutné na celém je to, že všichni odpovědní v tomto městě vidí, co se odehrává v TJ, vidí, jak se nedodržují zákony, posouvá se neoprávněně majetek, a přesto je nechají, ba naopak je kryjí.
Čl. VI..docx
(21.83 KiB) 1510 krát
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 04 srp 2015 21:07

Vážení přátelé,
Šifra mistra Leonarda
Potkal Vláďa Jirku a ptá se: Už ti říkal Eda, jestli dorazily holky z Masaryčky na koupák? Chtějí si zaplavat a svézt se na tobogánu čísel. Ptaly se mě, jak budou platit? Platba se dá provést v hotovosti nebo zápočtem. Mohly by i jednostranným. Zatajíme to nejdůležitější, že nejsou dlužníci, ale věřitelé. Ale mám za to, Jirko, že když to nezaplatí, tak dojde k upřednostnění věřitelů. Tak já tedy řeknu Edovi, ať si připraví ručník, až ho vysprchují. Hm…
Hezký den ;)
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 21 srp 2015 12:36

Dámy a pánové, členové TJ,
ve čtyřech příspěvcích vám bylo ukázáno, jak bylo manipulováno se stanovami, které vaši zástupci v listopadu 2013 přijali. Nicméně rozbor ukázal, že vás někteří členové výkonného výboru, Dvořáková, Mayer, Černý, Šíf, Stejskal, nepotřebují, protože si svůj Slavoj řídí sami.
Což vám, členům TJ, předvedli svými vlastními upravenými stanovami tak, aby mohli rozhodovat o financích, o majetku a kdo bude členem TJ, tak, aby se už nikdy nestalo, aby se do naší organizace dostali lidé typu Němec, Chudoba. A tak nadále, podle zákona, budou rozhodovat jen zástupci klubů a spolků, ale tvářit se budou, že i zástupci sportovní veřejnosti se podílejí na rozhodování.
A přátelé sportovci, valná hromada je za dveřmi, pevně věřím, že výběr delegátů bude důsledný tak, aby dokázali pochopit argumenty VV a řádně odhlasovali projednávaná témata dle požadavků loajality předepsané VV.

Pozn. autora: Škoda, že nejsem moucha a nebudu se moci zúčastnit valné hromady a nebudu slyšet argumenty, kterými budou vysvětlovat své jednání.
Čl. VIII, IX,X,XI,XII.docx
(21.45 KiB) 1434 krát
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 27 srp 2015 19:09

Dámy a pánové, přátelé,
o prázdninách jsme si dali hádanku a je vidět, že je asi těžká i pro děvčata z masaryčky. Zkusíme nápovědu. Při hledání pravdy je prvním viteálem: rozhodnutí soudu dne 15. 1. 2015, kde žalobce TJ a žalovaný dostali jasné úkoly k dosažení urovnání sporu. Jak to proběhlo? Nápověda je na stránkách Litoměřického fóra. Druhý viteál je peněžní deník TJ roku 2014, 2015. Mezi těmito subjekty probíhal právněobchodní vztah, vzájemné úhrady faktur. Pak nám předváděli VV, kdo je pánem situace. Nápovědou je, že když podle obchodního zákoníku nesouhlasím s předloženou fakturou, k tomu jsou stanoveny OZ lhůty, tak víme, co máme dělat, aspoň někdo. Rovněž zápočet je forma úhrady i jednostranný, tak aby bylo dosaženo plnění. A třetím viteálem je návrh dvoustranného zápočtu, na který žalobce TJ do dnešního dne nereagoval. Posledním viteálem je zdůvodnění zástupcem TJ. A podklady návrhu soudnímu vykonavateli k exekuci. Ve skutečnosti šifra mistra Leonarda není složitá. Tak kdo ji vyluští přátelé?!
Já říkám, nezapomeň, čím jsi byl, a jaký jsi byl, nedělej ze sebe něco, čím jsi nikdy nebyl, jinak se stáváš směšný pro své okolí.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Pavel-LT » 01 zář 2015 22:00

Dámy a pánové

Pokusím se rozšifrovat příspěvek pana Němce. Příspěvek skrytě poukazuje na aroganci, bezpáteřnost a překrucování faktů ze strany vedení Slavoje. Ostatně jak tady již někdo před nedávnem napsal „co jste si zvolili, to tam máte“, já k tomu dodávám, že „žádný strom do nebe neroste“

Jako nájemce jsem vedením Slavoje všude očerňován, že dlužím a proto mi prý byla dána výpověď (důvod výpovědi byl ale úplně jiný, že pánové a dámo). Opak je pravdou. SLAVOJ dluží peníze mně a to po celou dobu nájmu a dodnes. K 31.12.2015 to dělalo 42 010,50,-Kč. Po mém odvolání k soudu o neplatnosti výpovědi následovalo v lednu 2015 rozhodnutí soudu, že výpověď, kterou mi dal Slavoj je neplatná . Slavoj mi ale neprodloužil nájemní smlouvu a požadoval okamžité vystěhování a následovalo druhé rozhodnutí soudu, které z mého vstřícného postupu skončilo soudním smírem (jinak jsme se mohli přetahovat ještě dnes), s tím, že se vystěhujeme z areálu a po té i z bytu a to do 31.3.2015, za což uhradíme poměrnou část nájemného 25 860,-Kč.

Po skončení nájmu jsem nechal udělat účetní audit, kde se vzala část mých pohledávek a všechny závazky ke dni ukončení nájmu včetně onoho soudního rozhodnutí o smíru a světe div se Slavoj mne ke dni 31.1.2015 stále ještě dlužil po vzájemném zápočtu necelých 1000,-Kč. Vzhledem k tomu, že Slavoj přestal komunikovat vyřešil jsem tuto část vzájemných závazků a pohledávek a poslal Slavoji jednostranný zápočet. Odpověď Slavoje – opět žádná .

Jaké však bylo mé překvapení, když mne přišla v červenci exekuce na 25 860,- Kč (ona poměrná část nájmu do 31.3.2015 o které rozhodl soud – dohodnutý soudní smír) + náklady na exekuci ve výši 13 700,-Kč. Obstavené nemovitosti a následné komplikace. Paradoxem je, že jednání soudu o nařízení exekuce bylo zahájeno až cca za tři týdny po tom co Slavoj obdržel jednostranný zápočet, ze kterého vyplývalo, že i po započtení této nyní exekuované částky 25 860,-Kč, za užívání areálu do 31.3.2015, stále Slavoj dluží mně a to k 31.1.2015 již zmíněných necelých 1 000,-Kč. Zcela záměrně někdo zatajil tuto informaci soudu při nařízení exekuce. K tomu později přibylo vyúčtování spotřebovaných energií 2014-2015 na částku 20 576,70,- Kč. Vezmeme-li to dnes suma sumárum, včetně neoprávněné exekuce, nákladů na exekuci, nezaplacených faktur a úroků, tak k dnešnímu dni mne Slavoj dluží již více jak 105 000,-Kč a částka dále narůstá. To se ještě nebavíme o nákladech na rekonstrukci nebytových prostor, ze kterých jsme vybudovali byt. Náklady cca 500 000,-Kč.

Vedení Slavoje je úplně jedno co se okolo nich děje, jaké dostávají na stůl informace, kdo a s jakým záměrem jim je předkládá. Ne nadarmo se říká „ důvěřuj, ale prověřuj“. Nelze se potom divit, že jednání vedení Slavoje je ovlivněno „pomstychtivostí“ některých členů, jak se ostatně před svědky nechal slyšet právě jeden z těch, kteří by měli hlavně dohlížet na regulérnost přijímaných rozhodnutí. Jak říká jedno české přísloví „na každou svini se vaří voda“.

Na tom všem je hlavně smutné to, že ješitnost některých lidí ve vedení Slavoje nedovoluje normální jednání a pod heslem „Slavoj se soudních sporů nebojí“ se nechají vmanipulovat do této hry, jejíž náklady nakonec zaplatí všichni ti co se poctivě věnují sportu.

Bohužel zde plně platí další české přirovnání "dej b---i funkci a poznáš co je to za v--a"
Pavel-LT
 
Příspěvky: 7
Registrován: 11 zář 2014 16:43

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 08 zář 2015 11:34

Dámy a pánové, občané,
všímáte si, jak pravda pomalu vylejzá na povrch? Na úvodních stránkách Tělovýchovné jednoty Litoměřice, můžete ještě dnes číst. Vzhledem k tomu, že Slavoj Litoměřice se v poslední době stal terčem útoků, zřejmě ze strany některých svých členů, které vystupují pod jmény Karel Němec …. Mělo by to být dnes takto. Vzhledem k tomu, že Slavoj Litoměřice se v poslední době stal terčem útoků, zřejmě ze strany některých svých členů, které vystupují pod jmény Dvořáková, Mayer, Černý, Vahalík, Stejskal, Mikolášek, Šíf, protože tyto osoby se snaží ovládnout TJ. Ve snaze zakrýt své kroky vedoucí proti zájmům členů TJ a sportovní veřejnosti šli tak daleko, že se neštítili ve svých pomluvách šířit mezi sportovci a občany poplašné zprávy o fyzické likvidaci osob VV z naší strany. Aby tak předvedli, čemu všemu a jakému nebezpečí musí čelit z naší strany. Jaký by byl asi motiv? Ale kamarádům z bratrstva to stačí, musí si přeci pomáhat. Máme hrbatý most, křivé náměstí, ale když se jedná o peníze, zákony jdou stranou, jak pokrytecké. Vůbec mě nepřekvapuje, že je teď všude ticho. A čekají, jak to dopadne. Pomalu, opravdu pomalu, vychází pravda najevo. Postupně jsou krok za krokem usvědčováni ze lží. A mimochodem, už jste pánové, kamarádi z bratrstva dali peníze TJ, neziskové organizaci, aby uhradila zábor vašeho pozemku s neoprávněnou stavbou. Udělat to občan! V tom je problém mezi námi a vámi. Pravda je idea a je jen jedna.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 13 zář 2015 09:04

Dámy a pánové, členové TJ
předložený rozbor stanov TJ jasně ukázal na bezprecedentní svévoli, stanovy TJ jsou prací skupiny některých osob z výkonného výboru, kteří veřejně deklarovali, tváříce se, že vše dělají v zájmu členské základny, občanů města, dětí, ale ve skutečnosti sledovali cíl omezit rozhodování členské základny a přenést pravomoci na sebe, zejména v oblasti manipulace s finančními prostředky a majetkem TJ, aniž by se ohlíželi na zájmy členů. Stanovy nám to jasně ukázaly. Jako divák jsem se zúčastnil projednávání u okresního soudu, myslel jsem, že padnu z lavice, když jsem slyšel z úst nejpovolanějších, že vlastně právnické osoby, kluby a spolky se skládají z fyzických osob, takže nemohou být fyzické osoby, které nejsou organizovány v klubech a spolcích omezeny na právech v TJ. Jen výše pořádkové pokuty mi zabránila, abych se neudržel a potleskem nedal najevo, co si myslím. Tento právní názor mě vskutku opravdu pobavil a zároveň vystrašil. Podobné lži ve výkladu zákonů jsme slyšeli i při ospravedlňování porušení listovního tajemství ze strany osob VV. Občané se obrací na policii a soudy ve víře, že se domohou spravedlnosti, ale když pak slyší, že vlastně otevřením doporučené pošty, adresátovy nevznikla škoda, ale naopak, kdyby jej členové VV neotevřeli, nezveřejnili a nepodali neoprávněně odvolání, mohla vzniknout škoda TJ. Takto se tady v praxi uplatňují zákony?! Víte, lidé kradou, podvádí, lžou. Ale když vás přesvědčují ti, kteří mají být nositeli zákona a chránit práva občanů, že je vše v pořádku, pak říkám: “Běžte domů a neznevažujte profesi.“ Obyčejný člověk se stává bezradným.
Proč tohle všechno vzniklo? Protože jsme byli první, kteří vám občanům a celé veřejnosti, nastavili zrcadlo poměrů v TJ. To spoustě lidem vadí. Někteří to řídí, jiní se vezou na káře a loupou perníček. A jiní mlží, překrucují fakta, nebo se prostě bojí a mlčí. Mě by jako ředitele školy a kantora urazila věta:“Všichni mě znáte, jsem nyní výkonným ředitelem TJ.“ Kde tato věta zazněla? Na zastupitelstvu města. Litoměřice je malé město. Všichni se známe. Chodili jsme spolu do školy, do TJ a i naše děti zde sportovali. Když jsem vás, přátelé na zastupitelstvu viděl, jak děláte, že neslyšíte, bylo mě smutno. To opravdu nejsou vaši přátelé, jen vás využívají, aby zakryli své skandální jednání. Že se na zastupitelstvu města má projednávat petice 350 občanů se iniciátoři petice dozvědí náhodou z novin. Zato členové VV na zastupitelstvu tančili, jako když prodávají hrnce seniorům. Kdopak je pozval, zaúkoloval a secvičil tanečky, které předvedli? Vůbec vám nevadí, že si z vás od samého začátku dělají srandu? Jo, život je velké divadlo. Pane starosto a páni radní, zase špatně, nečtete. Petice občanů měla podporovat možnou cestu k vodní turistice v našem městě a ne řešit vnitřní rozpory TJ. Areál jste měli, připravený, ale musel by to někdo zorganizovat a provést. Jsem rád, že se našli lidé, kteří vám předvedli na Lodním náměstí jak na to. Takhle nějak v praxi, by mohl vypadat areál jachetního oddílu TJ.
Ale to by musel někdo pracovat. Teď za trest budete denně jezdit kolem, výkonný řediteli, a říkat “připravili jsme se ve VV TJ o realizaci podnikatelského záměru“. V roce 2014 jsem se pokusil informovat starostu o situaci v TJ. Daňoví poplatníci přispívají na sport mládeže. Vzkázal mi po sekretářce, že je velmi dobře informován o situaci v TJ. Změnil jste něco? Je snazší odvádět občany jiným směrem než řešit konkrétní problémy. Podle VV v TJ problémy nejsou, jen s námi. To, že jachtaři leželi v žaludku některým členům VV a VŘ už od 2011, je pravda. Jachetní oddíl užíval pozemek na jezeře v Píšťanech. Jediné místo, kde lodě sportovců mohly snadno a rychle do vody a trénovat. Co s tímto pozemkem udělali? Pronajali jej rybářům. Mimo TJ. Na jak dlouho? Proč? Třeba ho časem někomu prodáme, až se zapomene, jako nepotřebný. Na to by měl odpovědět Vahalík se Šífem. Areál jachetního oddílu zeje prázdnotou. Trénuje se na závodech. Na pozemku v Píšťanech rybáři nechytají a ani nemohou.
V roce 2012 při povodni jsem se nestačil divit. Majetek TJ nikoho nezajímal, ani předsedu. Voda stoupala, týden se vědělo, co přijde a nic. Pane Sadil, Vahalíku, paní Dvořáková, jak často přicházejí povodně do vašich objektů a co jste udělali proto, aby škody nebyly tak vysoké? Jakou má TJ spoluúčast při náhradě škody? V objektech TJ nikde nevidíte Protipožární směrnice, evakuační plány, nákresy s hlavními uzávěry pro hasiče. Povodňové směrnice? Taky nic? Co využívání a chování na sportovištích. Nic? No nic, snad se nic nestane a příště až přijde povodeň, tak třeba budou členové TJ vědět, že se mají demontovat plynové kotle, bojlery, okna, dveře, sundat ploty, zajistit dopravní prostředky atd. Máte v popisu práce chránit majetek TJ a zdraví? Lidi co děláte celé dny. Jste vůbec kompetentní. Výkonný ředitel by měl být profesionál, který samostatně řídí, vede, organizuje činnost a chod ve firmě, je placen za dosažené cíle, výsledky. Předsedkyně? Čeho tato dvojice dosáhla? Na to si musíte odpovědět sami.
Vidíš-li bezpráví, vstaň a bojuj, jsi-li zbabělec, seď a mlč.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 17 zář 2015 10:40

Dámy a pánové, členové TJ,
tak tedy jinak. Nikdo z nás rok nepolemizuje o tom, jestli ve Slavoji sportuje nebo nesportuje. Protože na to, abych si mohl třeba zahrát tenis, nemusím být vůbec registrovaný ve Slavoji, zaplatím kurt, vezmu si raketu a míčky a můžu jít hrát. A jako sponzor budu mít přístup na všechna sportoviště. Problém je tady. ASPV má 200 členů, z toho polovina jsou děti, tenis má 120 členů, kam tato třetina TJ patří, když jsou to oddíly. Podle stanov se Slavoj Litoměřice skládá z klubů a spolků. Sportovat můžou, příspěvky taky můžou platit, ale o činnosti TJ na valné hromadě rozhodují zástupci klubů a spolků. Takhle jste si ty stanovy postavili a odhlasovali. Druhý rozpor je, že jste odhlasovali stanovy, ale nejsou totožné se stanovami, které byly odeslané na MV. Takže neprošly procesem schvalování, nebyla seznámena členská základna, jednotlivé oddíly přes svoje delegáty tvorbu stanov neovlivnily. Tedy se ptám předsedy Slavoje, do kterého klubu nebo spolku patří ASPV? Jaký podíl mají delegáti na valné hromadě, kteří zastupují oddíly, které nejsou právnickou osobou, na řízení TJ podle občanského zákoníku?
V tom my vidíme problém, ne v tom jestli si můžete nebo nemůžete zasportovat. Ale problém je v tom, kdo ten Slavoj bude řídit. Nerad bych se dočkal toho, že zase potkám malého Hušáka.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod václav » 23 zář 2015 14:49

Pokud možno hezký den
Delší dobu jsem se odmlčel, neznamená to, že jsem se přestal
zajímat o dění kolem jachťáku . Chci reagovat na článek p. Pavla. VV Slavoje si totiž myslí, že je nepostižitelný.
Jak je možné že VV Slavoje utratil po povodni cca 20 milionů bez jakéhokoliv výběrového řízení. A to ještě za použití dotací. To se v dnešní době, kdy na každou akci je nutné vypsat výběrové řízení, jen tak nevidí. Už vůbec se nedivím lidem, kteří poukazují na to, že v době odstraňování škod po povodni si jeden vysoce postavený člen vedení Slavoje vyměňoval střechu na vlastním domě. Proto se ptám, zda je to jen náhoda, nebo je na těch řečech něco pravdy. Nedávno jsem šel kolem JO a věřte, že je to smutný pohled: zavřená vrata a kam je vidět, nikde nikdo. Jen u stánku to trochu žije. Až půjdete okolo jachetního areálu, podívejte se třeba od rybářů na přístavní molo. U mola kotví jeden Pražák, jeden Liberečan a jeden Němec, né jménem ale národností. Je zarážející, že v areálu není ani jeden Litoměřičák. Byla doba, že se k molu nikdo nedostal, všechna místa totiž byla obsazena. Všechny jste je svým přístupem vyhnali. Ono není nic snazšího než nechat areál dva roky bez činnosti, a pak prohlásit, že pro něj není využití. Potom ho třeba za zbytkovou hodnotu někomu známému prodat.
Re: Volba pro Litoměřice
od Josef Mayer » 17 zář 2014 16:50
Pane Pavle, tak jak jsem Vám již sdělil, nebudu se k celé věci vyjadřovat, vzhledem k probíhajícímu trestnímu řízení. Ve všech záležitostech zastupuje Slavoj Litoměřice pan mgr. Štěpán Jakl.O budoucnost jachetního sportu v Litoměřicích se vůbec nemusíte obávat.
Toto jsou Vaše slova pane Mayere.
Jachetní oddíl je zrušen, areál uzamčen, toto je výsledek Vaší činnosti.
Václav.
václav
 
Příspěvky: 14
Registrován: 02 říj 2014 13:30

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 29 zář 2015 10:12

Kdo z vás si myslel, dámy a pánové, že se z té partičky z VV TJ někdo zapojí do diskuse na litoměřickém fóru, tak je na velkém omylu. Není nikdo, kdo by z nich sebral odvahu. Jak by před veřejností obhájili svoje jednání a kroky, které vedli proti členské základně. Krčí se a jímá je hrůza, co na ně vyleze. Určitě na valné hromadě se jim podaří přesvědčit vybrané loajální delegáty. Ovšem fakta jsou fakta, s tím nic neudělají. Moje první zkušenost s těmito lidmi byla v roce 2013, kdy město zorganizovalo seminář ke sportovní činnosti s cílem najít cesty k mládeži a sportování. Jaké bylo moje zděšení, když moderátor semináře začal představovat jednotlivé účastníky z řad zastupitelstva města a předseda TJ Vahalík v ten moment zavelel, tleskat!… netleskat!… a členové VV, už vám nemusím psát kteří, jako opičky na povel tleskali, nebo ne. V té chvíli jsem se ptal: Kde to jsem? Co to je za lidi? Uvědomil jsem si, že to, co se o této organizaci šeptá, asi bude pravda, Věřte, že je. Jen se divím, že státní úředníci nemají strach, že nekonají tak, jak mají a riskují svojí vlastní kariéru pro lidi, které, když přejdou most přes Labe, nikdo je nezná. Povodeň 2002 a opravy loděnice? O tom si můžeme už jen povídat, je skartováno. V té době mělo hodně firem problémy se zakázkami a druhotnou platební neschopností a právě oprava loděnice pro takovou firmu bylo terno. Zeptejte se, kdo to dělal, kdo vyhlásil výběrové řízení a za kolik?… Tak fungovala TJ léta a funguje dodnes. Účtování elektřiny a plynu v TJ za posledních 10 let je tím příkladem. Otázka zní, jak byly faktury zúčtovány a přeúčtovány podle nájemních smluv. Nechtějte, abych suploval FÚ. Na jejich místě bych odešel, říká se tomu, nabídnout svojí funkci, aby uvolnil místo mladším, dokud je ještě čas. Dříve, nebo později se někdo podívá na účetnictví zblízka. Zápis z VV rok 2011 listopad. Doporučení pro valnou hromadu?
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 02 říj 2015 10:31

Přátelé, abychom nemlátili prázdnou slámu a nezapomněli na větu členů VV TJ, že se TJ stala terčem útoků ze strany některých členů je možno nahlédnout do jednoho zápisu VV. Čerstvé předsedkyni, když jsem jí to ukázal s komentářem, tak běžela ke svým kamarádům z VV a od té doby jsem jí měl údajně usilovat o život. Nechtěl jsem jí přivodit infarkt ani jinou újmu, věřte. Od té doby byly dny členů jachetního oddílu sečteny.

gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 06 říj 2015 20:10

Dámy a pánové, členové TJ Litoměřice,
každá sportovní organizace je hrdá na svoje dosažené výsledky v kalendářním období, na práci s mládeží a na zvelebení sportovišť ve svém městě. Vedle sportovních výsledků hodnotí, jak se daří vytvářet sportovní kolektivy a přitahovat širokou veřejnost ke sportu v daném regionu. I TJ Litoměřice bude bilancovat, čeho dosáhla za minulé období v oblasti sportu mládeže. Jsou to skutečně velmi kvalitní výsledky. Na všech sportovcích a trenérech je vidět, že svojí činnost berou vážně a dávají do toho celé své srdce. Jak proti tomu kontrastuje chování některých členů VV TJ v Litoměřicích když by vlastně měli organizovat, řídit a vytvářet podmínky pro sportování široké sportovní veřejnosti k čemuž byli zvoleni do tohoto orgánu. O tom, že bude valná hromada, se dozví členové až těsně před konáním, týden no, program, to až vyvolení na VH. A kdo by si chtěl přečíst zprávu, má jí tam ten. Proč tak? Je spousta věcí, které udělali špatně. Z neznalosti, nebo úmyslně, nebo aby zakryli věci, které se neměly dostat na veřejnost. Na to byste se měli právě těch lidí z VV zeptat na valné hromadě. Otázek by mohlo být hodně. Ale když na schůzi nepozvali bývalé jachtaře tak vám to jistě Šíf, Mayer, Stejskal určitě vysvětlí ke své spokojenosti a ke spokojenosti VV, protože oni se stali obětí nehorázných, lživých útoků některých členů. Mohu vás všechny, dámy a pánové ujistit, že vše co bylo doposud a do budoucna řečeno, je a bude pravda. Je jen na vás, členech TJ, jestli se necháte obelhávat. Přátelé, když si pročtete litoměřické fórum, slušného člověka nenechá na pochybách, kde je pravda.
Vážení sportovci, přeji vám spoustu sportovních úspěchů a vám VV bych doporučil, abyste dne 7. 10. 2015 zhodnotili každý své působení v TJ a přijali osobní zodpovědnost.
Stále jsem naivní optimista, ale ne zmatený stařík.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

PředchozíDalší

Zpět na Sport

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron