Rezignace

Rezignace

Příspěvekod Birner Pavel » 29 říj 2014 09:15

Dobrý den,

dnes ráno jsem na podatelně Městského úřadu předal k rukám pana starosty rezignaci na mandát zastupitele města Litoměřice. Zároveň jsem vystoupil z hnutí ANO. K oběma krokům mne vedly osobní důvody. Pro předejití spekulací připojuji krátké vysvětlení.
Když vám politika negativním způsobem ovlivní či ovlivňuje rodinu, přátelství, zdraví, práci, je třeba se zamyslet a zvážit, zda ohrozit či zničit všechno, co máte rádi, nebo s tím skončit. Rozhodl jsem se pro rodinu a přátele. Doufám, že jsem tímto způsobem dokázal, to co jsem již tvrdil v průběhu volební kampaně, že mi o nějakou funkci či koryto opravdu nejde.
Ke druhému bodu mne vedlo, že zásadně nesouhlasím s implementování komunistů do vedení měst. Když se rozhlédneme kolem sebe (Lovosice, Terezín, Roudnice a z velkých měst Most a Chomutov), tak ANO bohužel tuto praxi začalo aplikovat. V Litoměřicích se toto sice nestalo, ale je to malá část jednoho velkého celku. Když jste součástí něčeho, tak s tím buď souhlasíte a když nesouhlasíte, nemůžete být součástí tohoto celku. Nikdo proti této praxi nevystoupil, ba naopak je z nějakého důvodu tiše tolerována. Kdo by si to před 25 lety po revoluci představil, asi mnoho lidí ne, ale teď to nikomu nevadí, přitom je to stále ta stejná totalitní strana. Proto jsem se rozhodl vystoupit. Přispěly k tomu i názory mnoha mých přátel a známých, kteří mi řekli, že jsem součástí B-týmu komunistů, když se s nimi spojujeme. Toto je opravdu proti mému přesvědčení a proto jsem se takto rozhodl.

Pavel Birner
Birner Pavel
 
Příspěvky: 84
Registrován: 10 črc 2014 08:41

Re: Rezignace

Příspěvekod babča » 29 říj 2014 11:44

To jste byl opravdu tak naivní, že jste si myslel, že Vám politika nebude do toho všeho zasahovat? Nebo je to jen důsledek toho, že jste skončili v opozici a není to pro Vás tak lukrativní? Lituji voliče, kteří dali ve volbách Vaši straně hlas. Protože teď jste mohl dokázat, že chcete pracovat pro lidi, i když toho moc nezmůžete, ale bude tady konečně opozice. Kecy o komunistech si nechte na koledu. V komunálu je to o lidech a jejich mravních zásadách. A ty své jste právě ukázal. Za sebe mohu říct, že jste nepřekvapil.
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: Rezignace

Příspěvekod Birner Pavel » 29 říj 2014 13:11

Musím se opravdu zasmát, protože nevím, čím by pro mne měla být funkce na radnici lukrativní, když se žádná nepřibližuje mé současné pozici v zaměstnání.
Morální zásadu jste právě ukázala Vy, jestli Vám nevadí se spojovat s organizací, která má stejnou historickou hodnotu jako nacisti(jen jí nějak po revoluci zapomněli zakázat), tak Vás upřímně lituju. Komunisté v historii po celém světě zavraždili stejně lidí jako nacisti, nikdy po revoluci se nedistancovali od minulosti a tím pádem jejich členové souhlasí s tím, co v minulosti prováděli. Takže Vy také a tím pádem máte zajímavý morální kredit, když Vám nevadí se s nimi spojovat.
Ještě gramatická poznámka, žádnou strana není moje, protože poznámka "Vaši straně hlas" s velkým V by znamenala, že je to má strana a jestli to píšete všeobecně, píše se malé v.
Birner Pavel
 
Příspěvky: 84
Registrován: 10 črc 2014 08:41

Re: Rezignace

Příspěvekod babča » 29 říj 2014 13:50

Neučte mě, prosím, zrovna Vy, pravopis. Ve Vašich minulých příspěvcích se to chybami jen hemžilo. Nemusíte mě litovat. Nikdy jsem se žádnou stranou spojena nebyla. A proto mi tohle kastování lidí vadí. Oč méně je oproti Vám třeba Mgr. Václav Dycka, který se do zastupitelstva dostal za komunisty. Je to člověk mladší než Vy. S procesy v 50. letech nemá nic společného, protože zrovna tak jako Vy nebyl v té době na světě. Většina dnešních komunistobijců u nich v minulých letech byla, jen si převlékla červený kabát za modrý nebo nějaký jiný.
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: Rezignace

Příspěvekod Honza » 29 říj 2014 16:26

Vajádření krajského předsedy ANO Pavla Eliase. http://www.litomericko.severoceskydenik ... itele.html
Honza
 
Příspěvky: 203
Registrován: 01 úno 2014 13:39

Re: Rezignace

Příspěvekod elixdragon » 29 říj 2014 19:14

Kvůli rodině a přátelům - ANO
Kvůli komoušům - NE - protože komoušům by se ustupovat nemělo :cry:
elixdragon
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23 čer 2010 17:44
Bydliště: Litoměřice jak jinak

Re: Rezignace

Příspěvekod Achab » 29 říj 2014 21:04

no jo spoluprace s komunistama :lol: nejlepsi je jak se od ni strany ofiko distancujou ale stejne spolupracuji. treba ods v predchozim obdobi kdyz byla v koalici s cssd na kraji tak dala komunistum placene funkce predsedu vyboru. tim padem z nich udelala profesionalni placene politiky kraje a vlastne se jednalo o skoro koalici. to cssd to dotahla nyni do uplnosti a umoznila kominstickyho hejtmana. umoznil to i stale jeste dosavadni mistostarosta Szanto a ods to ale vubec nevadi. a jestli je horsi byvalej komunista nyni v jine strane nebo ten soucasnej co za totace u komunistu nebyl to je tedy otazka :roll:
Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Re: Rezignace

Příspěvekod Honza » 29 říj 2014 22:10

Aktuální vyjádření Pavla Birnera pro tisk. http://www.litomericko.severoceskydenik ... meric.html
Honza
 
Příspěvky: 203
Registrován: 01 úno 2014 13:39

Re: Rezignace

Příspěvekod Llukas007 » 29 říj 2014 22:16

Ikdyž jsem v předvolebních bojích s panem Birnerem v mnohém nesouhlasil musím zde před ním hluboce smeknout. Tím co udělal ukázal že má "koule" narozdíl od jiných přicmrdávačů. Neberte to ode mne jako nějakou ironii. Opravdu smekám! Navíc se mu nedivím. Novodobá Ksč začala ovládat radnice. ANO! Je to tak!
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Rezignace

Příspěvekod Ondra » 30 říj 2014 10:45

Hloupý krok! Komunisti v tom nehrají žádnou roli pane Birnere. Roli v tom hraje jen a jen vaše osobní ego, které jste presentoval v předvolebních příspěvcích na tomto fóru. Je mi vás líto! Pro vaši budoucí politickou orientaci vám doporučuji, dobře si zvážit, co budete zase žvanit. Buďte raději neviditelným.
Ondra
 
Příspěvky: 84
Registrován: 27 lis 2012 17:58

Re: Rezignace

Příspěvekod lupus » 30 říj 2014 14:08

Pane Birnere, to Vám přece muselo být zřejmé, že pokud ANO výrazně neuspěje, tak se komouši do ZM dostanou. Na komunální úrovni pro ODS, ČSSD a další / např.Hnutí ANO/ se nejenom komunisti stávají užitečnými trotly nebo i kolegy.To, že jste kandidoval za ANO byl Váš výběr. Jste přece dospělý a životní priority si vybíráte především Vy sám. Takže z Vašeho - Adieu ! - snad nebudou voliči moc pohnutí, hlavně aby zůstali neohnutí. Nevěřte tomu, že většina těch co Vám dala svůj hlas /jak to uvádíte ve svém prohlášení/,jsou jenom Vaši přátelé, rodina,známí.....Zdravím a přeji vše dobré.
lupus
 
Příspěvky: 238
Registrován: 03 dub 2011 18:39

Re: Rezignace

Příspěvekod Honza » 31 říj 2014 14:21

Honza
 
Příspěvky: 203
Registrován: 01 úno 2014 13:39

Re: Rezignace

Příspěvekod Petr » 31 říj 2014 18:22

....Stejně tak nikdy dříve v rámci naší kooperace a jednání nevyjádřil, byť implicitně, takto striktně vyhraněný antikomunistický postoj, který by se týkal třeba i pouze úrovně municipální politiky. Nikomu z Místní organizace ani oblastního či krajského vedení Hnutí ANO 2011 osobně tyto důvody, které oficiálně formuloval pro média, nesdělil a i dříve se choval pragmaticky a utilitaristicky, nejen ve vztahu ke koaličnímu potenciálu jiných politických stran a hnutí....

Pro našince zcela pochopitelné, že? Copak to napsat normálně česky, pane Štěrbo. Nebo jde o záměr, aby tomu nikdo vlastně nerozuměl? Dobře nám tak, plebejcům! :lol:
Petr
 
Příspěvky: 469
Registrován: 22 kvě 2010 09:45

Re: Technické hry

Příspěvekod Petr Urbánek » 01 lis 2014 06:39

Llukas007 píše:Tak tomu říkám zábava. Před volbama na starostu nakydat co nejvíc špíny pro osobní zájmy a po volbách ho blahořečit za slíbené dotace pro svůj projekt! Zavidím Vám Vaši páteř. Je více než ohebná! :lol: Jinak mi chybí komentáře ke koalicím ANO+KSČM a slabý žaludek pana Birnera na zmíněné koalice. Děkuji


Vážený pane Lukas007,

musím přiznat, že jste Vaším komentářem opět nezklamal. Skutečně si myslíte, že Jirka Rudolf pracuje na "svém projektu" kvůli sobě samému a nebo spíše věnuje bezplatně svůj volný čas a energii práci s dětmi a mládeží ? Já jsem přesvědčený, že si za tuto svoji práci zaslouží náš obdiv a uznání, nikoli Vaši kritiku.

Vaše jednostranná orientace Vám také asi neumožňuje ocenit, že nazývá věci pravými jmény. Tzn., že upozorňuje na nešvary vedení města, ale zároveň dokáže tytéž lidi pochválit za to co dělají dobře. V minulosti jste byl možná zvyklý pouze na samou chválu publikovanou v Radničním zpravodaji a dalším "nezávislém" místním tisku, proto Vám asi ještě nějakou dobu potrvá než si na nazývání věcí pravými jmény zvyknete. Nejen já však věřím, že toto je nejlepší způsob, jak se může naše město posouvat dále vpřed ve prospěch všech občanů.

Vy jste skutečně uvěřil, že hlavním důvodem k rezignaci pana Birnera byl nesouhlas s koalicemi mezi ANO a KSČM v jiných městech ? Pokud Vám chybí vyjádření, jak píšete, naleznete je na následujících odkazech.

https://www.facebook.com/anolitomerice/ ... e_internal

http://www.litomericko.severoceskydenik ... rnera.html

http://litomericky.denik.cz/zpravy_regi ... 41031.html

Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25


Zpět na Komunálni volby 2014

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron