Strana zelených

Re: Strana zelených

Příspěvekod simi » 01 říj 2014 07:25

děkuji za odpověď.
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 01 říj 2014 07:27

Tolik vtipného po ránu, to jsem snad ani nečekal :D
Zatímco ostatní čekají na odpovědi ODS v řádu dnů, dnes někdy už týdnů a většina se jich samozřejmě vůbec nedočká, tak tady je netrpělivost skutečně bezbřehá :P
Předně nechápu, jak souvisí referendum s předvolební kampaní.
To o té volební kampani za městské peníze, tak to jste mě dostal úplně. Jako že referendum je volební kampaň ? Asi jsem blbej, ale nějak mě to nedochází. Ovšem pozor. Radniční zpravodaj, diskuze s vedením města a podnikateli v Gotickém hradu těsně před volbama, to není kampaň za městské peníze. A asi bychom mohli úspěšně pokračovat.
Povídání o zneužití demokracie k vlastním cílům, to je od vás také pikantní číst. Ono sebrat přes 2 tisíce podpisů nebylo vůbec jednoduché. Politická hnutí k registaci jich měla sebrat ještě o něco méně a nepovedlo se to Sportu a Zdraví, Volbě pro Litoměřice a Severočeši se do toho tuším ani nepustili. Potom úředníci kontrolují každý podpis obvzláště pečlivě. Samozřejmě ze své vlastní iniciativy, jako když s bezbřehou radostí vyndavají a zandavají reklamní panely ODS v podloubí. Vzhledem k tomu, že se podpisy sbíraly hlavně venku a lidi údaje nepsali na žádném stole, tak mnoho údajů bylo neuznáno pro údajnou nečitelnost. Když, aby se toto eliminovalo, tak sběratelé podpisů nadepisovali údaje hůlkovým písmem a občané pouze podepsali, tak to také nebylo uznáno. S prapodivným odůvodněním, že "uvedení údaje" znamená i jeho vlastnoruční napsaní a nestačí pouze připojení vlastnoručního podpisu. A to si prosím ještě dovolíte psát něco o zneužití demokracie !
Ale jinak jsme to mysleli vážně. Zatímco vy myslíte vážně, když si dovolíte napsat, že řešíte požadavky a připomínky občanů. Oháníte se vydáním vyhlášky zpřísňující reklamu heren a omezením doby provozu v době od 06.00 do 11.00 hod dopoledne, ale už zapomínáte, že výsledky anket a průzkumů byly až po té vaší slavné vyhlášce. Tak vlastně lžete, když píšete, že to řešíte. Opak je pravdou. Naprosto to bojkotujete. A na občany minimálně v tomto ohledu prosím pěkně kašlete.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod ronyk » 01 říj 2014 08:38

Stranu zelených mám poměrně rád a několik jejich členů dostane ode mne křížek.Ale! Zákaz hazardu měla SZ zelených jako vlajkovou loď volební kampaně to nemohou popřít,ale to co tvrdí p.simi o volební kampaní za peníze města je směšné. Nicméně nemohu se zbavit pocitu, že p. Panaš se osobně podepsal na smutném konci petice. Jako zkušený bývalý pracovník města měl, opakuji měl vědět, že město podnikne cokoliv, aby se nedošlo s referendem ke zdárnému konci. Po odeslání podpisů na radnici měl sedět doma na zadku a čekat a nikoliv si odjet na dovolenou a spoléhat se na to, že odpověď příjde ele.cestou. Toto byla závažná chyba, která se ve své nahotě ukázala u soudu, který nemohl postupovat jinak.
ronyk
 
Příspěvky: 496
Registrován: 23 kvě 2010 16:34

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 01 říj 2014 09:03

Petr Panaš je především taky jenom člověk co má rodinu. Měl jsem zaplacenou zahraniční dovolenou a neodletět a čekat na výzvu z MěÚ, to už je nad rámec toho, co jsem ochoten z osobního života obětovat.
Ale na rovinu. I kdybych u soudu uspěl, bylo by to pouze zadostiučinění a referendum by se termínově s komunálními volbami nestíhalo. Pokud by ovšem nebyli zastupitelé vstřícní, ale to všichní víme, že nebyli. Problém je, že jsem (nebo jsme) podcenili časovou náročnost sběru podpisů i neuznávání podpisů ze stran úřadu, což se ukázalo býti ovšem celostatním fenoménem.
Na druhou stranu té práce a těch spousty hodin, co jsem (jsme) tomu věnovali, vůbec nelituji. Dosáhli jsme jedné hodně podstatné věci. V Litoměřicích se o tomto problému vůbec začalo mluvit. A už to není málo. Díky naší iniciativě byli přijmuty vyhlášky omezující reklamu, provozní dobu a neumožňující vznik nové herně. Podle mého velký nepoměr vůči problému samotnému, ale i to je nějaký, byť malý posun.
Ale hlavně, a to považuji za vůbec nejdůležitější, občané se měli možnost přesvědčit, jak dokáží současní zatupitelé usilovně bojkotovat něco, co si přeje velmi reprezentativní vzorek občanů, ale jim se to nehodí.
Jak už jsem říkal novinářům. Pokud bude přijat zákon o regulaci hazardu z dílmy MF v termínu od 1.1.2016, tak se problém v podstatě vyřeší. Jedno registrované kasíno a registrovaní hráči problém hodně eliminuje. Pokud zákon neprojde, budeme samozřejmě v boji s hazardem pokračovat.
Musím řicí, že když jsem obcházel paneláky, zvonil u dveří a žádal o podpisy, tak to byla neocenitelná životní zkušenost. Měl jsem možnost si i vyslechnout životní příběhy lidí, kteří byli hazardem negativně ovlivněni (zejména v důsledku gamblerství rodinných příslušníků).
Závěrem, nejsem vůbec rád, že jsme neuspěli. Ale kus práce se udělalo a já si myslím, že energie do něčeho vložená se jen tak bez ničeho neztratí.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod simi » 01 říj 2014 13:44

tak pod ODS mě pan Liška kárá, že jsme jako ODS vhodili žirafáka do schránky a tady se pan Panaš přiznává, že obcházel a zvonil u domovních dveří. Ale i mě oslovili na ulici zelení s podpisovou akcí a konkrétně David Tměj, a prostě jsem mu slušně odpověděl, že já nepodepíši. Je lépe někoho oslovit venku, u schránky, než se mu rvát do bytu. A Také pan Panaš píše, že to byla republiková akce zelených a některým se to nepovedlo, prostě raději se věnujte rodině, předejte vedoucí místo u zelených lepším. Když si představím , jak jste na radnici již pracoval a jak děláte lídra kandidátky zelených , nechci domýšlet, jak to bude vypadat při vašem zvolení. Klid pane Panaš, klid, zhluboka vydechnout, nabírat sílu a a teď máte možnost odepsat. Dávám vám čas. Nespěchejte.
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Strana zelených

Příspěvekod simi » 01 říj 2014 13:44

no to je doba, pane Panaš , kde odpověď?
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Strana zelených

Příspěvekod rajnoha » 01 říj 2014 13:52

Klid pane Panaši, klid. Uklidňujte se tím, že takový nýmand jako pan Šíma, se tam opravdu nedostane. Naštěstí se tu prezentuje velmi zajímavě, takže lidé uvidí co je ODS zač. Kupodivu si o něm vyprávějí i lidé v hospodě a to mě docela rozesmálo :) Donedávna jsem netušil kdo to je, ale někdo mi ho ochotně ukázal. Jak takový člověk může dělat zkušebního komisaře autoškoly, když ani sám nedodržuje dopravní předpisy? V jiném vlákně se přiznává, že vědomě porušuje zákon, jindy zase, že klientelismus na radnici je normální a podobné bláboly. Pane Šímo, prý jste dostával, také pěknou dotaci od vašich kamrádíčkuů na provoz vláčku a bez výběrka.

Pokud náhodou budete odpovídat, zkuste to prosím aspoň na úrovni žáka prvního stupně základní školy - tedy bez pravopisných chyb. Případně si to nechte někým zkontrolovat. Děkuji.
rajnoha
 
Příspěvky: 189
Registrován: 16 zář 2010 13:18

Re: Strana zelených

Příspěvekod Adson z Melku » 01 říj 2014 14:07

pro pana Šímu ...

Ve Šmírbuchu jazyka českého (nakl. Paseka 2005) Patrika Ouředníka nalezneme slovo BURAN jednak v tematické skupině zahrnující slova patřící k významovému okruhu slov omezenec, primitiv, jako další příklady slov s podobnou významovou náplní jsou zde uvedeny výrazy: balík, křupan, vidlák, lopata aj., jednak v tematické skupině nazvané Venkov a podskupině venkovan, kde vedle daného slova je výčet slov významově podobných: balík, křupan, dřevák, bagoun, balvan aj. P. Ouředník jej rovněž uvádí ve spojení bejt nařvanej jak buran ve významu „být tlustý“.
Adson z Melku
 
Příspěvky: 189
Registrován: 22 říj 2013 11:46

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 01 říj 2014 14:26

Pane Šímo, asi Vás zklamu. Kupodivu mě nikdo nikdy ode dveří nevyhodil a ani nebyl sprostý. Maximálně slušně odmítl (těch bylo méně) a naopak reakce lidí byly velmi pozitivní. Až jsem byl sám překvapen. Jaké máte povědomí o mé práci na radnici nevím. Třeba se zeptejte starosty, zda jsem pracoval špatně. On mě to tedy nikdy do očí neřekl. Odešel jsem sám, neboť jsem měl jiný pohled na některé věci, než politici ve vedení. Jasně, jsem teď v opozici, možná jsem kousavý a zejména vůči ODS. Ale odešel jsem snad v dobrém. Nechci těď na nikoho vytahovat nějakou špínu nebo pomlouvat. Upozorňovat na chyby, to ano. A jsem schopen i uznat, pokud se budu mýlit. A interní obsazení ve Straně zelených nechte na nás a naopak. Co vy na to ? Odpovídat jsem Vám původně ani nechtěl, ale mohl byste si to vykládat všelijak, tak raději odepíšu. Snad takto stačí. Pěkný den ;)
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr » 01 říj 2014 16:26

simi píše:no to je doba, pane Panaš , kde odpověď?


Pane Šímo, to jste si opravdu naběhl. ODS děláte medvědí službu, když se navážíte do jednoho z nejslušnějších diskutujících a ještě způsobem hodným toho výše zmíněného burana. Být straníkem je zavazující, protože svým vyjadřováním a chováním získáváte či odrazujete možné voliče. Vám se daří to druhé a to velmi dobře. Zelené jsem ještě nikdy nevolil, ale v našem městě mají moje sympatie ;)
Petr
 
Příspěvky: 469
Registrován: 22 kvě 2010 09:45

Re: Strana zelených

Příspěvekod simi » 01 říj 2014 16:57

kdo je ten slušný diskutující?
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Strana zelených

Příspěvekod Jana Malá » 01 říj 2014 19:48

O tom zda je hazard škodlivý nebo ne snad nemá cenu ani diskutovat.
Vaší petici jsem pana Panaši ráda podepsala. To jak to dopadlo je řekla bych Pyrhovo vítězství oněch pseudovítězů.
Vrátila bych se ale ještě k jedné zajímavosti.
Já si myslím, že to jak místní úředníci zametli s referendem je klasická ukázka toho co nejvíce lidi ve městě štve. Nejsou to nějací Krejzové či Chlupáčové ale je to arogance a nevstřícnost úředníků. Myslím, že každý zde již zažil povýšeného úředníka, který se neusmívá, je neochotný a ve všem vám hází klacky pod nohy. Jednou je to Životní prostředí, podruhé Živnosťák a potřetí Stavební. Pořád stejné. A nejhorší na tom je, že to navíc vše udělají přesně dle zákona. Jenže ono by to bylo podle zákona i kdyby byli milí, ochotní, některé věci by dělali obratem.
Měla bych na vás jeden dotaz pane Panaši. Dočetla jsem se, že jste v minulosti působil jako tajemník MU (nevím v jakém městě). Tedy byl jste vlastně jakýsi šéf úředníků. Jak jste s nimi vycházel ? Bojoval jste proti tomu co popisuji ve svém příspěvku ? Vedl jste s někým kárná řízení. Snažil jste se vytvářet klima dle hesla My jsme tu pro občany a budeme dělat vše pro jejich spokojenost. Nebo jste s nimi takříkajíc držel basu a pak by to znamenalo, že jste vlastně spoluvytvářel onu úřednickou aroganci. Ptám se, jelikož je šance že byste mohl na místní radnici usednout a pak by mohlo být to jak s vámi vyběhli, dobrou zkušeností co rychle změnit.
Děkuji za odpověď a držte se. JM
Jana Malá
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12 lis 2013 19:04

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 01 říj 2014 21:02

Vážená paní Malá,
tajemníkem jsem byl zde v Litoměřicích, a to něco přes rok. Tudíž zase žádná dlouhá doba. Za sebe musím říci, že naprostá většina úředníků jsou pracovití lidé a profesionálové na svém místě. Samozřejmě nevím, jak vnímají moje působení oni. Po mém nástupu jsem udělal pro některé možná nějaká nepopulární opatření. Například jsem zakázal kouřit v kancelářích a vymezil pouze kuřárny. Dále jsem zrušil některá tabulková místa a propustil nějaké lidi. Jsem přesvědčen, že to prospělo k efektivnosti fungování úřadu, neboť agenda byla rozdělena a nedošlo k problémům, že by se nezvládala práce. Ano, řešil jsem občas připomínky občanů k tomu, že jim není v něčem vyhověno. To jsem se snažil řešit tak, že jsem si sedl k jednomu stolu jak s žadatelem, tak úředníkem. Naopak jsem byl svědkem toho, že když bylo potřeba, tak zaměstnanci MěÚ bez reptání byli déle v práci a řešili věci, které nesnesly odkladu. Na co jsem vždy dbal, aby nedocházelo k politickému ovlivňování práce úředníků (myšleno při výkonu státní správy, v oblasti samosprávy se samozřejmě musí plnit politická zadání). Úředník se má řídit zákonem a jelikož ne na všechny situace zákon pamatuje, tak potom svým zdravým rozumem. Největší průšvih je, když politici začnou říkat, jak má úředník rozhodnout. To je z principu špatně. Když jsem nebyl schopen toto dále ovlivnit jako tajemník, tak jsem raději odešel. A pokud budu v těchto volbách zvolen, tak zde veřejně slibuji, že nebudu ovlivňovat žádným způsobem výkon státní správy úředníků. Co mohu, tak společně s tajemníkem řešit například nevhodné chování úředníka. To ano. Ale rozhodně nebudu říkat, zda má např. někomu vydat nebo nevydat třeba stavební povolení. Nevím s kým a v jakých případech jste měla negativní zkušenost. To by bylo na individuální řešení. Ale pokud by někdo čekal, že bych inicioval po mém nástupu nějaká personální zemětřesení, tak toho musím zklamat. Na druhou stranu, rozhodně nebudu tolerovat neprofesionální chování a zde bych se snažil, aby se věc řešila. Pevně však doufám, že k tomu bude docházet v naprosto vyjíměčných případech.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod Jana Malá » 01 říj 2014 22:25

Pane Panaši, nebudu zastírat, že mne váš názor zklamal. Nesdílím ani vaši představu o tom jak by mělo vedení radnice řídit či spíše dle vás neřídit úředníky. A už vůbec nesdílím vaše hodnocení úředníků místní radnice. Moje zkušenosti jsou naprosto jiné. Ale jak se říká každý má právo na svůj názor. Já jen doplním, že pak se nemůžete divit jak s vámi zametli. Dle vašeho vysvětlení se vlastně chovali správně a hlavně dle zákona. Nevím nevím ale tenhle alibismus je takovou pozvolnou cestou do pekel zvaných úřednická zvůle. Vážím si ale toho, že jste svůj názor napsal před volbami. Jistě tím některé voliče získáte, mne jste tím odradil. Tak to ale vlastně má být. Nejhorší je když někdo před volbami říká něco jiného a pak dělá opak. Za upřímnost máte palec nahoru. JM
Jana Malá
 
Příspěvky: 10
Registrován: 12 lis 2013 19:04

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 02 říj 2014 07:01

Jsme rádi, že máme v první pětce kandidátky dvě ženy a navíc velmi schopné. Jestli máte zájem blíže poznat, jak vnímají naše město a čemu by se chtěly v zastupitelstvu věnovat, můžete si přečíst jejich odpovědi na několik otázek.

Renata Vášová, č. 2 : http://litomerice.zeleni.cz/index.php/k ... -r-vasovou

Lenka Simerská, č. 4 : http://litomerice.zeleni.cz/index.php/k ... -simerskou
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod elixdragon » 02 říj 2014 14:38

Už jen kvůli šimimu a zahnojené ODS, dám svůj hlas právě panu Panašovi. Doufám, že to vyhraje právě SZ, potažmo pan Panaš ;)
elixdragon
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23 čer 2010 17:44
Bydliště: Litoměřice jak jinak

Re: Strana zelených

Příspěvekod simi » 02 říj 2014 17:27

no a tomu se říká demokracie a nevěřím , že někdy byl ten hlas pro ODS č.18. Hezký den šťastnou volbu.
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 03 říj 2014 22:01

STRANA ZELENÝCH - VÍCE ZELENĚ PRO NEMOCNICI !

Strana zelených se dlouhodobě zabývá tématem zeleně v Litoměřicích. Jednou z našich programových priorit je podpora tvorby zelených prostor, parků a parkově upravených ploch, na vytipovaných místech města. Na místech, kde by se daly naše plány realizovat a vytvořit prostor pro odpočinek a trávení volného času našich občanů.

Areál litoměřické nemocnice je jednou z našich vytipovaných lokalit, kde chceme, na v současné době nevyužitých plochách, vytvořit oddychovou zónu pro pacienty, návštěvy a personál nemocnice.

Naším záměrem je nechat zpracovat projekt ozelenění areálu nemocnice, rozčleněný do etap s ohledem na možnosti rozpočtu města. Vzrostlé stromy, travnaté plochy s vodními prvky, stinná zákoutí, místa pro drobné hry, odpočívadla s lavičkami, stojany na kola, odpadkové koše – jsou prvky, které by mohly být součástí nového oddychového prostoru areálu nemocnice.

Jsme otevřeni novým nápadům a sbíráme zkušenosti z jiných měst, která nám jsou inspirací pro naše vize.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod Petr Panaš » 05 říj 2014 21:14

Další z volebních témat SZ : Zodpovědná správu městského majetku.

Litoměřice vlastní nejen doposud nevyužité pozemky, ale i celé budovy či jednotlivé nebytové prostory. Díky převodu armádního majetku se jedná o značně rozsáhlý majetek. Zejména jde o areály obou bývalých kasáren a aktuálně budovu bývalé VUS v centru města. Město je ovšem také vlastníkem pozemků mimo městskou zástavbu, a to včetně lesů.

Litoměřice by měly mít aktuální soupis (případně mapu) městského majetku a hlavně varianty strategie s jeho nakládáním. Zajištění tohoto bude jednou z priorit Strany zelených v následujícím volebním období. Samozřejmě si jsme vědomi, že zpracování kvalitního materiálu si vyžádá nějaký čas.

Bude zpracován soupis (mapa) nevyužívaných městských pozemků a budov. Chceme umožnit a podporovat jejich alternativní využití, a to i krátkodobé. Bude probíhat vyhodnocování nákladů na údržbu komunikací a veřejných prostorů, aby bylo možné srovnávat různé části a optimalizovat investice a opravy.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Strana zelených

Příspěvekod subform » 06 říj 2014 14:48

Mohu vědět, proč p. Panaš opustil místo tajemníka? Na FB zelených píše že "4 roky si dal oddech a teď se vracím". Co byl důvod onoho oddechu?
Uživatelský avatar
subform
 
Příspěvky: 180
Registrován: 13 zář 2010 16:02

PředchozíDalší

Zpět na Komunálni volby 2014

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron