Pár slov úvodem

diskuze o tomto fóru

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Petr Panaš » 24 čer 2014 12:48

Nevím, kam tento příspěvek napsat, zkusím tedy sem. Možná se někomu může zdát, že toto fórum je pouze o kritice radnice a všeho kolem. Není to tak úplně pravda, byť kritika převládá. Ale je to logické. V Radničním zpravodaji je naopak pouze chvála na to, co se povedlo a žádná sebekritika. Proto je např. právě Litoměřické fórum přirozenou reakcí a snahou vyjádřit jiné názory, než jsou ty oficiální. V minulosti jsem zkoušel napsat článek do Radničního zpravodaje, ale nebyl otištěn. Naopak vyšel článek na stejné téma, ale s naprosto jiným vyzněním. To je ale špatně. Pokud se Strana zelených dostane do zastupitelsta, určitě bude jako jednu z prvních věcí prosazovat, aby Radniční zpravodaj bylo otevřené periodikum pro všechny a ne jen zastupitele. Pokud bude obsah odpovídající délkou,tématem a nebude porušovat předem daná kriteria, měl by mít šanci napsat každý. A politik samozřejmě může v témže čísle reagovat. Ale zpět k tomuto fóru. Poslední dobou také píšu spíše kritické články a poukazuji na věci, které nejsou podle mého zcela v pořádku. Vycházím z oficiálních informací, nikoho nepomlouvám, nejsem sprostý. Přesto nikdo z radnice nereaguje. Nutit k tomu nikoho nelze. Ale pokud se zde neobhájí, tak je to jejich problém a ne můj. Mohou přinést argumenty, že se mýlím a klidně to uznám. Reakce ze stran představitelů radnice se však v tomto volebním období zde nedočkáme.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 24 čer 2014 13:10

A proc by to meli delat? Toto Forum = hospoda. Kazdy si rika co chce, neni nijak kontrolovano a moderovano. Kdyz jdete na pivo do Krusovicky a reknete, ze radni zase neco ukrad, taky necekate, ze ten radni hned pribehne a bude vam to vyvracet. Zvlast, kdyz nema zadne zastani a naopak se ostatni pripiti stamgasti pridaji, ackoliv casto netusi, o cem je rec.
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Petr Panaš » 24 čer 2014 19:47

Pravda je, že to dělat nemusí. Rozhodně mají prostor se prezentovat někde jinde, např. ve zmiňovaném Radničním zpravodaji, ale i jiných novinách. Když chce vydat tiskovku starosta, tak je téměř 100% jistota, že bude otisknuta. Pokud jí napíše třeba Panaš, tak je 99% šance, že otištěna nebude ;) Jedna výhoda tohoto fóra tedy je, že veřejně mohou prezentovat názory všichni a každý si to může přečíst. Někdy samozřejmě je tato výhoda subjektivní nevýhodou. A osobně jsem si osočování na bývalém fóru užil dostatečně (ještě jako tajemník). Přesto jsem na tuto formu komunikace nezanevřel. Je to někdy hodně těžké dokázat, že něco napsané není pravda. Ale nakonec to jde a alespoň ti rozumní čtenáři to jistě uznají. Pokud se tu někdo odhodlá prezentovat názory pod svým jménem, tak já osobně to oceňuji. A určitě bych to ocenil dvojnásob právě u politiků a trojnásob u těch, kteří jsou ve vedení a musí počítat s tím, že budou více kritizování než chváleni. Ale dělat to nemusí.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Petr » 25 čer 2014 06:50

Litomericko24.cz píše:A proc by to meli delat? Toto Forum = hospoda. Kazdy si rika co chce, neni nijak kontrolovano a moderovano. Kdyz jdete na pivo do Krusovicky a reknete, ze radni zase neco ukrad, taky necekate, ze ten radni hned pribehne a bude vam to vyvracet. Zvlast, kdyz nema zadne zastani a naopak se ostatni pripiti stamgasti pridaji, ackoliv casto netusi, o cem je rec.


Já tedy chodím raději do hospody než na radnici! A často tam slyším rozumnější názory než na radnici. Na tomto fóru se vyjádření představitelů města nedočkáme, na tom městském to je (bylo) snad jinak? Tady si může kdokoliv vylít srdíčko, třeba se mu uleví, a pokud není vulgární, dává to smysl. Nepočítá s vysvětlením úředníků, politiků, ale může dát impulz ostatním k zajímavé diskuzi a o tom to je....
Petr
 
Příspěvky: 469
Registrován: 22 kvě 2010 09:45

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod babča » 25 čer 2014 09:09

Kdopak to k nám promlouvá ústy "Litoměřicka24"? Že by samotný majitel, který kandiduje na jakémsi místě za Severočechy? Tudíž přeloženo: Jestli se dostaneme k lizu, tak vy, milí občané jste nám ukradení. Vaše názory si laskavě říkejte v hospodě, nás nezajímají. Pro mě je takový spolek, jehož členové jsou recyklovaní v různých stranách a hnutích, nevolitelný.
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod kočka » 25 čer 2014 09:34

Litomericko24.cz píše:A proc by to meli delat? Toto Forum = hospoda. Kazdy si rika co chce, neni nijak kontrolovano a moderovano. Kdyz jdete na pivo do Krusovicky a reknete, ze radni zase neco ukrad, taky necekate, ze ten radni hned pribehne a bude vam to vyvracet. Zvlast, kdyz nema zadne zastani a naopak se ostatni pripiti stamgasti pridaji, ackoliv casto netusi, o cem je rec.

Dotiku, Vy sám víte, že tomu tak úplně není. Chápu Vás, že nebylo příjemné, když se tu nevybíravým způsobem přetřásaly Vaše záležitosti. Nelíbilo by se to ani mně. Toto fórum smysl má, a úředníci ho sledují. Sám jsem se mnohokrát přesvědčil, že stačilo zmínit problém s pořádkem či čistotu, a druhý den už se uklízelo. Kdyby jen toto, tak je to dost.
kočka
 
Příspěvky: 204
Registrován: 13 čer 2011 05:55

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 25 čer 2014 11:53

Kocka - forum jiste nejaky smysl ma. Stejne jako maji smysl hospody ve meste. Ale Petr Panas a spol by nemeli brecet nad tim, ze jim sem vedeni psat nebude. A znovu opakuji - to ze sem vedeni nepise neni jejich problem, ale problem provozovatele fora, ktery nedokazal udrzet prijatelnou kulturu diskuse.

Babca - zatim zhruba na 10.miste...http://severocesi-litomerice.cz/nasi-lide/ a volit me nemusite...a jsem rad, ze nemusite...nastesti jsou ty doby davno pryc a muzete svobodne vybirat z cca 300 lidi, kteří se za sve nazory nestydi a napisi se na nejakou z kandidatek...
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Vladislav Liška » 25 čer 2014 12:06

Tak ono to vedeni mesta sem nepsalo nikdy ze, takze to asi nebude o nejake urovni. Ostatne stejne tak jako vedeni mesta nepise napriklad do diskuzi na litomericko24. ze by to vypovidalo tedy neco o jejich chabe urovni? Oh wait, do vasich diskuzi vlastne nepise nikdo :))

Je fajn mit moznost volit z 300 lidi co se nestydi za svoje nazory a napisi se na kandidatku. Tak trosku je skoda, ze ty jejich nazory nejsou nikde videt ani slyset (a idealne nejen pred volbama) takze si pak clovek snadno domysli, ze tam jsou jen do poctu. A propo, kolik z tech lidi a stran se vam ozvalo, kdyz jste rekli, ze na litomericku zverejnite jejich nazory? Vypovida to neco o vasi urovni, kterou tolik kritizujete? Dle meho vubec ne, fakt je proste ten, ze lidi jsou politikou otraveni a politici nemaji snahu se jim priblizit, proc taky, kdyz to lidi vlastne nezajima. Zacarovany kruh.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 25 čer 2014 12:40

Liska - no akorat u nas nikdo nepozaduje, aby tam vedeni diskutovalo a pak breci, ze nediskutuje :) a nazory tech lidi samozrejme slyset jsou - kdyz jsou ve svych zamestnanich, tak se jich ptaj, proc do toho jdou...a na mnoha dalsich mistech. Mozna akorat zde na foru nejsou :) nebo mozna jsou, ale nepodepisuji se svym jmenem, ale prezdivkou...buh vi. Ja to mam jednoduche - za tech 14 let se nemusim podepisovat a vi, ze to psal Dotik :)
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Missorka » 25 čer 2014 18:19

Dotiku (fakt vás nebudu oslovovat Litomericko24.cz), nějak jsem nepochopila... Úroveň tohoto fóra mně přijde dobrá. Ostatně ho pan Liška provozuje jako službu zdarma a je na uživatelích, jak se k tomu postaví, mohou diskutovat i jinde.

Jak byste si místní diskusi na vámi požadované úrovni přestavoval?
Petra Mazancová

www.baby-cafe.cz
Missorka
 
Příspěvky: 133
Registrován: 16 srp 2010 22:04

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 26 čer 2014 06:20

Missorka: hodněkrát jsem se zařekl, že sem psát nebudu a po pár měsících, či letech mi to nedá :) ale protože jsem odpovídal na nějaký post směřovaný na www.Litoměřicko24.cz, tak jsem se i tak zaregistroval.
Na začátku sem psal Červín, Kejř, Hošek, Perna, píše Jarda Mareš, Šimi z ODSky, takže vedení sem psalo a na začátku i mělo nebo mohlo mít chuť. Naším cílem, který je předjednaný s ANO, Volba pro Litoměřice, TOP09, shodli jsme se s Janem Hrkalem od SZ, na většině i s Jardou Marešem za ODS, je toto: http://severocesi-litomerice.cz/priorit ... informaci/. Je tam část o internetovém městském fóru, které nyní existuje a je prakticky nefunkční. Diskutovali jsme i velmi podrobně moderování fóra, ochraně vedoucích pracovníků v případě, že budou odpovídat apod. a myslím, že systém by měl fungovat a věřím, že od 1.listopadu bude městské fórum zdrojem odpovědí na leckdy všetečné dotazy města.

Podstatu tohoto fór jsem již shrnul - je to hospoda, kde si každý říká co chce bez jakéhokoliv omezení.
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Jirka » 30 čer 2014 14:14

Dotaz na lit.24. Před 5-ti dny byla pseudotiskova konference o ZC na které se nemohl zeptat pan Urbánek, že není akreditovaný. Vy jste tam určitě byl, tak proč o tom nepisete?
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 30 čer 2014 17:07

Jirka - na tiskovce jsem nebyl. Nataceli jsme, ale do vysilani pujde behem par dni.
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Achab » 03 črc 2014 12:30

reportaz je ale neni tam nic o podivnem vedeni vystaviste nebo nedodrzovani slibenych zameru. nenarazil jsem ani na tiskovku E.B. je divne ticho po pesine
http://www.litomericko24.cz/2014/07/02/ ... ystavisti/
Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Vladislav Liška » 03 črc 2014 12:38

Koho chleba jíš, toho píseň zpívej? :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Adson z Melku » 03 črc 2014 13:24

To je zřejmě ten nový politický směr Severočechů, kterých je pan Dostál členem a vůbec nemusíte být na volitelném místě, stačí vyměnit "kamarády", kteří budou dále dotovat (zřejmě od toho Dotik - Nomen Omen) vaše "podnikání". - A vo tom to je ... -

Zajímavý je také profil pana Dostála na stránkách Severočechů.

Zde malý výňatek - Co je vaším hlavním cílem? Co vás v místní politice nejvíce zajímá?
Transparentnost. Aby lidé nebyli odkázáni na to, co jim řeknou zastupitelé nebo vedení města a tedy poté média, ale aby si mohli nezkreslené odpovědi co nejjednodušším způsobem najít sami. HA HA HA ..., ale ono je to spíše smutné ...

A myslím že skvěle charakteristický je jeho výrok - Není to vždy tak, jak si to člověk naplánoval a cesta k cíli nemusí být vždy rovná a přímá.
Adson z Melku
 
Příspěvky: 189
Registrován: 22 říj 2013 11:46

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 03 črc 2014 13:57

Adson - a co se ti na tom nelibi? Zamerem je vytvorit tak transparentni system na webu mesta, aby si kazdy mohl informace najit sam...je to spatne? Nechcete to? Na repo neni nic spatneho - probehla tiskovka, je vystava, lide si mohli projit vystaviste...mate s tim problem? O tom, ze jde vystaviste do haje jsme informovali hodne. Dnes uz o tom nejsem presvedceny a naopak pripravujeme u Severocechu takova opatreni, aby se postupne davalo dohromady. Vcetne komunikace s organizatory vystav, zda jsou nase napady realne...

Vice zde: http://severocesi-litomerice.cz/priority/zahrada-cech/
pokud mate zajimave napady, jak prispet, tak sem s nimi. Napriklad s Milanem z RC Aut jsme uz na neco prisli a mohlo by to byt moc pekne. Sdruzeni OPER (delali treba vanocni pruvor) take uz neco pripravuje. Kazdy napad se hodi ;)

K tomu Koho pisen:
http://www.litomericko24.cz/2014/05/22/ ... rada-cech/ a dalsi clanky si muzete z minuleho roku vyhledat. Pokud ovsem nechcete jen pomlouvat - bez informaci ;)
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod babča » 03 črc 2014 14:54

Ten posledně zmiňovaný článek má být jako kritika ZČ? Od aktivní seniorky, která se najednou vyloupla a dělá PR svému synovi, který kandiduje za Severočechy? Neříkám, že všechny její myšlenky jsou špatné, ale některými mě fakt pobavila. Že by se paní zastesklo po "akcích Z"?
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Vladislav Liška » 03 črc 2014 16:43

Ach jo, tak ještě jednou.

Pan Urbánek (nejen, těch lidí je daleko víc) má zájem dozvědět se informace ohledně Zahrady Čech, konkrétně kde jsou sliby, proč se nedodržuje smlouva atd. Prostě nepohodlné, ale legitimní otázky. Nedostane na to prostor a to a ani na akci k tomu určené.

V odpovědi na to místní noviny dotované městem řeknou, že z akce bude reportáž.

V reportáži není zodpovězeno, ale ani se zeptáno na nic z toho co prostý lid zajímá.

Jako argument, že místní novinář není podjatý je podstrčen jakýsi rozhovor s maminkou lídra kandidátky strany, za kterou kandiduje i onen místní novinář. Rozhovor rozhodně na položené palčivé otázky neodpovídá a rozhodně není vůči městu nijak kritický. Podezření z podjatosti rozhodně nevyvrací.

To je v daném kontextu v pořádku?

Pan Urbánek naprosto správně pojmenoval, že tu jsou dvě (vlastně tři) média, které si platí město (případně si je zavázalo odběry) a která nemají zájem jakkoliv jít proti městu, dělat aspoň trošku investigativní žurnalistiku, nedej bože do něčeho štourat. Občané tudíž nemají relevantní informace o pravém stavu věci. Když o ně mají zájem, nedostanou se jim.

Jak pak asi působí to, že majitel jednoho z těch médií kandiduje pod sloganem o větší transparentnosti. Proč se o tu transparentnost z hlediska výkonu své práce nesnažil už dřív, ale mluví o ní až v okamžiku, kdy mu začíná téci do bot, a je jasné, že síly na radnici se poněkud změní?
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Pár slov úvodem

Příspěvekod Litomericko24.cz » 03 črc 2014 17:03

http://youtu.be/GApDCj56UUE
Pan Urbanek vede kampan a svaty boj. Je to jeho vec a ziska na tom mozna nejake volice. Ja ted nemam zajem dal potapet Zahradu cech protoze kazdy dalsi negativni clanek posila Zc vic ke dnu, bude chodit jeste min lidi a min vystavovatelu, behem 3 mesicu uz stejne pan Urbanek a kdokoliv jiny nic neudela. Nabizime reseni a konkretni napady.

Chapu ze se vam treba nemusi libit kdyz se povede zpet rozfungovat mestske forum, ale vzdy se najde nekdo, kdo tu bude kritizovat.
Litomericko24.cz
 
Příspěvky: 149
Registrován: 07 čer 2012 19:07

PředchozíDalší

Zpět na litomerickeforum.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron