Ostrov

Ostrov

Příspěvekod Vladislav Liška » 04 čer 2014 07:24

Zdá se, že město se začíná více starat o ostrov, což je dobře. Dnes ráno začaly technické služby instalovat plůtek na jedné části, která prý bude vyhrazena pejskařům. Pokud to znamená konec hoven na botě z pobíhání po trávě jinde, tak jen super. Jsem zvědav, co na to pejskaři, pro které byl tedy trochu nesmyslně nedávno instalován koš někde jinde :)

pejskari.png
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Ostrov

Příspěvekod vodomerka » 04 čer 2014 09:36

se uvidí... nevím, jestli to není úplně blbost, ale když už, tak bych ten koridor rozdělil napříč třeba na tři části (s malýma brankama), ať se neservou psi z obou stran a panicci jenom nekoukaj. nebo je to nesmysl?
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Ostrov

Příspěvekod LtmPavelka » 04 čer 2014 11:45

podle mě to skutečně JE nesmysl! Mám 5let psa, všechna hovínka jsem po ně vždy sebral, je čipovanej a městu platím řádně každý rok poplatky. proč má být můj pes, potažmo já vykázán za nějaký plot ? jsem míň občan královského zdravého města, které je vstřícné ke svým obyvatelům, než inline bruslař nebo mamina s dětma ? Nebo kvůli čemu nebo komu se to tedy vlastně dělá? platí princip kolektivní viny a ...mám psa=jsem špatnej? Proč město netrestá nezodpovědné pejskaře a nás slušný nenechá na pokoji?
tohle je fakt na hlavu. Lidi se psama se vesměs znaj, víme, ktreří psi se nesnášej, vzájemně se vyhneme, jseme jinudy - ted je všechny nacpeme na pár metrů ? Fakt bomba. A už vůbec nedomýšlím situaci, až se další magor dostane ke karbofuranu, bude to mít jednoduchý !!!!
Podle poslední vyhlášky je ostrov jedno tušim ze dvou normálně přístupnejch míst k venčení psů, kde můžou pobíhat, aportovat a v létě taky do vody. Takže fajn, jedno nám seberou a psa si ve vedru namočte třeba v tý břečce v rameni co má 10cm.
Dnes se mi dostal do ruky Radniční plátek , starosta Chlupáč nám všem klade na srdce, že vše je o porozumnění a spolupráci mezi lidmi, jo a nemáme se nechat otrávit! Zní to jako výsměch. Já tedy otrávenej jsem a porozumnění si představuju jinak.
My pejskaři a určitě i mámy co na ostrově zároveň s dětmi,které jezdí na kole, taky venčí své miláčky jsme nadšeni. Zdar DALŠÍM ZÁKAZŮM
LtmPavelka
 
Příspěvky: 137
Registrován: 28 zář 2010 12:42

Re: Ostrov

Příspěvekod Llukas007 » 04 čer 2014 13:03

Ono asi jde i o to, že takový bruslař či maminka s kočárkem nikoho nepokouše. Kdešto volně pobíhající pitbull nevím nevím. Osobně jsem měl pár negativních zkušeností. Ale to už je zase o lidech jestli svého psa nechají nevycvičeného, leč třeba i bojové plemeno běhat volně mezi lidmi.
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Ostrov

Příspěvekod LtmPavelka » 04 čer 2014 13:50

Viděl jsem jak bruslař "neuměl" nedobrzdil a sundal prcka na kole, to zase nedokáže pes. Takhle se můžeme dohadovat do nekonečna dle toho koho co baví. A to si vážně myslíte že to jsou argumenty pro to vyčlenit jednu skupinu z obyvatelstva a strčit jí za plot????
LtmPavelka
 
Příspěvky: 137
Registrován: 28 zář 2010 12:42

Re: Ostrov

Příspěvekod MAtraLTM » 04 čer 2014 16:18

Mě to přijde celý jako hovadina, nevím, co to pro mě, jako občana, který psa nemá, tohle vyřeší. Hovno si našlápnu stejně někde jinde... nezodpovědný "páníček" bude nezodpovědný dál, plot neplot. A plně chápu majitele, jak se "za plotem" budou asi cítit. Spíš mě vadí volně pobíhající psi bez náhubků. Sám jsem byl očitým svědkem pokousání dítěte a věta majitele: "Když on to Punťa ještě nikdy neudělal.." Neviděl jsem snad po Litoměřicích jediného psa na volno s košíkem. Jinak nic proti pejskům, ti za majitele nemůžou.
MAtraLTM
 
Příspěvky: 25
Registrován: 28 led 2013 13:38

Re: Ostrov

Příspěvekod winie » 04 čer 2014 18:05

Nevinil bych z toho bobky, ale spíš volně pobíhající psy. Ono jak se tu píše, že bruslař neubrzdil a sestřelil dítě. Jsem bruslař - zavřel bych do ohrady i ty děti :lol: Né vážně - ono asi není na místě stavět ploty, ale spíš konečně určit k čemu vlastně ta zóna na ostrově slouží. Několikrát se mi stalo, že mi pod brusle a to myslím doslovně, vběhl pes, nebo vjel prcek na kole, eventuálně vběhl a ono se na pár centimetrech hodně špatně reaguje. Bruslím dlouho a myslím si, že né špatně takže jsem to až na pár odřených kolen a naražené zápěstí vždy zvládl bez poranění ostatních, ale takhle to opravdu nejde. Je otázkou času, kdy se tam něco ošklivého stane. Je třeba se nad rozložením ostrova konstruktivně zamyslet, ideálně vyčlenit prostory pro in-line bruslaře, cyklisty a rodiny s dětmi. Pak už to je jen na vzájemném respektu a ohleduplnosti.

Pavelka: Vaše reakce mi přijde přehnaná. To že vy bobky sbíráte tak neznamená, že vaši kolegové to dělají také. Bobků je po městě celoročně tolik, že se někdy až divím kolik tu vůbec žije psů. Já mám například před garáží nas..... pravidelně každý týden a rozhodně bych kvůli tomu psa netrávil. Jinak nikdo vás za plot nestrká - máte možnost venčit psa jinde. Labe teče okolo celých Litoměřic.
Winie = Vít Hrzán
winie
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 499
Registrován: 12 črc 2010 06:35
Bydliště: Litoměřice, předměstí

Re: Ostrov

Příspěvekod Vladislav Liška » 04 čer 2014 22:21

Naprosty souhlas s winiem. Dle meho by to chtelo aspon nakreslit na chodniky sipky a urcit smer kudy se jezdi. Nekdo aktivni na nekolika mistech uz nakreslil i delici caru, ta by se hodila na vice mistech. Obecne mi prijde uplne nesmyslne jak mesto podporuje detska hriste. Vsude mozne nacpe sem tam nejakou malou novou konstrukci, vysledkem je, ze vsude je neco noveho, ale nikde nic poradne. Jen pod namestim jsou nove prolejzacky na ostrove, vedle lodnaku, pod biskupstvim, na parkanech. Ale vsude jeden dva kousky, takze to tam deti nebavi a za chvili chteji jinam. Priklad z Teplic kde to zname: Hrist je vyrazne mene, ale za to vyrazne vetsi. Vyhoda? Socialni sdruzovani. Vetsi navstevnost. Deti to tam bavi. Hriste jsou oplocena nizkym veselym plutkem a hlidana, nevali se tam vajgly a flasky. Urcite je jednodussi hlidat jedno velke nez pet malych. Pravda, prodejci asi nemaji takovy kseft.

Co se tyce oploceni casti pro psy, z mapy to tak nevypada, ale je to hodne hodne velke. Myslim, ze problemy byly na obou stranach, pejskarum vadili lidi a lidem vadili pejskari. Myslim, ze toto reseni by mohlo byt fajn, podobne se to dela vsude na zapad od nas. Vice ukaze cas a hlavne to, jaka budou pravidla, dodrzovani, kontrola.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Ostrov

Příspěvekod jimi brown herrer » 05 čer 2014 10:58

Občas si jdu na ten ostrov zaběhat, a vždycky když sem tam byl, tak sem si řikal jak je skvělý, jak tam ty lidi bez problémů fungujou a nikdo se jim do toho nesere. Někdo jezdí na bruslích, někdo tam má i děti, někdo venčí psa, někdo popijí. Přišlo mi to jako takovej ostrůvek Litoměřic, kam může každej přijít a nějak společně to tam funguje. Ale vidim, že optimismus byl předčasnej. Teď jsou to psi, zejtra to bude alkohol (kromě hospůdky), pak to budou třeba ty děti. Škoda.

PS: Já mam taky pravidelně na chodníku nasráno a zatim sem si nevšiml, že by to nějakej zákaz vyřešil.
Uživatelský avatar
jimi brown herrer
 
Příspěvky: 344
Registrován: 08 zář 2010 22:52

Re: Ostrov

Příspěvekod simi » 05 čer 2014 19:53

to jste to trefil přesně, já tam jezdím mašinkou a moc se mě to líbí jak se tam všichni krásně vejdou a jak je to hezký, když si dělá každý co chce, neřeší voloviny, popřípadě dohlédne na děti a to i na ty ostatní. Prostě se chovají lidsky. Berme ten plot jako zábranu pro děti aby nespadli do vody. Ale váš názor se vám opravdu moc povedl. :D
simi
 
Příspěvky: 132
Registrován: 22 črc 2010 07:55

Re: Ostrov

Příspěvekod elixdragon » 05 čer 2014 20:07

Žádný plot stejně nic nevyřeší :roll: na celém území Litoměřic je zákaz volného pobíhání psů a majitelé jsou povinni mít své psy na vodítku - tolik volně pobíhajících psů je denně vidět až bych ani nevěřil tomu, že je nařízený mít psa na vodítku, takže plot ať si klidně udělají, oni jim ho stejně čmoudi do 14 dnů rozeberou a bude po p.deli :lol:
elixdragon
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23 čer 2010 17:44
Bydliště: Litoměřice jak jinak

Re: Ostrov

Příspěvekod vodomerka » 06 čer 2014 08:50

http://radnice.litomerice.cz/clanek-1321.html - k tomu bych dodal snad jenom to, ze kdyby byla cyklo/inline stezka ke Slaviku udelana poradne (chyba projektanta nebo realizacni firmy, ze nezohlednili prorustani korenu skladbou? o reklamaci dila mestem ani nemluve, to evidentne neni zavedeny zvyk), nemuseli se bruslari mackat jenom na Strelaku.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Ostrov

Příspěvekod vodomerka » 06 čer 2014 10:28

kolik myslite, ze ten plot mohl stat? Obrázek

(ceníkové ceny, jenom tak orientačně...)
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Ostrov

Příspěvekod Petr » 19 čer 2014 06:33

I proto jsem pro přísné kontroly a případné vysoké pokuty pro majitele volně pobíhajících psů! Teď to byl cyklista a rybář (ten stihl skočit do řeky), kdy to bude bezbranné dítě?
http://www.novinky.cz/krimi/339735-cykl ... a-psi.html
Petr
 
Příspěvky: 469
Registrován: 22 kvě 2010 09:45

Re: Ostrov

Příspěvekod Llukas007 » 29 čer 2014 19:45

Tak nám to zatím nějak nefunguje. Za plotem jeden jezevčík, mraky velkých volně pobíhajících psů po celém ostrově obtěžující kohokoliv se rychleji pohne a slovutná městská policie nikde. Toť realita na ostrově!
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Ostrov

Příspěvekod nemamniczpokratic » 30 čer 2014 11:07

Ale na Střeleckém ostrově přece není zakázáno "volné pobíhání psů"! :o A jestli jsem to správně pochopil, tak v té "oplocence" platí pouze to, že tam je zrušena povinnost úklidu psích exkrementů!? ;)
nemamniczpokratic
 
Příspěvky: 32
Registrován: 18 lis 2010 14:34

Re: Ostrov

Příspěvekod Vladislav Liška » 30 čer 2014 11:48

Já myslím, že dost zásadní problém je ten, že tam nikde není napsáno, k čemu ta ohrádka slouží. Takže bych i klidně věřil tomu, že si pejskaři mohou myslet, že to je na zlobivé děti (případně jejich rodiče) :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Ostrov

Příspěvekod Llukas007 » 30 čer 2014 20:45

V tom s vámi bohužel musím souhlasit. Občan neznalý tohoto fóra si může myslet, že je to třeba pro radní aby nehrabali okolo.
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Ostrov

Příspěvekod Vladislav Liška » 02 črc 2014 15:02

Tak cedulky na plotě už visí :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Ostrov

Příspěvekod Llukas007 » 02 črc 2014 18:20

Dobrý důkaz toho, že i někdo z města toto fórum čte.
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Další

Zpět na Životní prostředí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků