od Vladislav Liška » 13 bře 2013 11:07
V poslední době se v LT objevilo několik nových vývařoven - Jídelna u Moniky, Kebab na poště a italská restaurace v Besedě. Moniku jsem nezkusil, kebab ano, momentálně tuším až do zítra má akci, kdy za velký kebab jsem platil 50 korun, chuť výborná mohu doporučit.
Co mě však totálně nadchlo, tak nová italská restaurace. Interiér po mexické doznal změn k lepšímu, i když třeba by asi šlo restauraci lépe označit z venku, ale fungují týden a prý to bude. Ale to jídlo! Neskutečná paráda. Zkusili jsme už celkem asi 6 různých jídel a jsem fakt překvapen. Kuchař je nefalšovaný Ital, a evidentně umí. Těstoviny si dělá vlastní a je to znát, žádné Nowaco. Na pizze je fakt sugo, v tomatové polévce pomalu stojí lžíce a není to unifikovaná hladká směs, ale je prostě poznat, že to je doma dělané. K tomu luxusní ciabatty. Totéž carpaccio - žádný předpřipravený talíř z makra, ale opět dělané. Jídlo je na talíři naaranžované tak, že to v LTM nemá obdoby, nepřeplácané, vkusně nandané, prostě někdo pochopil, že se jí i očima. Ceny obecně mi přišly nižší než je v okolí zvykem. Ceny pizzy podobné jako naproti u Štěpána, chuť ovšem o dost lepší - na pizze není pár kousků tenoučké šunky, ale pořádné kusy šunky od kosti. Bez problému jsem ve džbánku dostal vodu z vodovodu s plátky limetky a citrónu, tuším byla i zdarma. Zkusil jsem i argentinský steak a opět pohoda dle mých představ. Nevšiml jsem si, zda se tam smí kouřit, ale popelníky na stolech ani jednou nebyly. Doufám, že tam vydrží, protože konečně je v LTM zase kam chodit na neukoukané čerstvé jídlo.
Vladislav Liška