alice píše:Už několik let se vždy v tuto dobu chystám napsat kritiku vánoční výzdoby litoměřického náměstí, které mi připadá rok od roku přeplácanější. Světla různých barev, tvarů a stylů, blikající i neblikající se věší na vše, co ověsit lze a náměstí pak vypadá ne jako v Litoměřicích , ale jako v Las Vegas. Letos je ale situace jiná. Už nechci kritizovat světla. Ne že by se výdoba sjednotila nebo uskromnila, naopak, světel je zase čím dál více. Letos je ale na litoměřickém náměstí něco mnohem mnohem horšího. Ve stínu toho, CO přijelo do Litoměřic na adventní trhy, mě přestává světelná výzdoba náměstí trápit. Co se to stalo s předvánočními Litoměřicemi?! Proč máme v Litoměřicích na náměstí německou vánoční pyramidu?! Proč je tu autodrom, na kterém stojí obrovský americký Santa Claus?! Nebo je to ruský Děda Mráz?! Kam se poděl náš český Ježíšek spolu s krásným dřevěným betlémem, který roky stával u Vánočního stromu?! Autorem této příšerné předvánoční "Matějské pouti" je nově vzniklá společnost Zahrada Čech s.r.o., 50% této společnosti vlastní Město Litoměřice. O to je celá událost smutnější, že samo Město Litoměřice rozhodlo o tom, jaká bude podoba letošních adventních trhů.... A to nás ještě čeká příjezd kamionu CocaCola se Santa Clausem!
Tomas.Marny píše:alice píše:........Co se to stalo s předvánočními Litoměřicemi?! Proč máme v Litoměřicích na náměstí německou vánoční pyramidu?!.......
Máte pochopitelně neotřesitelnou pravdu.......nechť ti blbci co za tím stojí sednou do aut a jedou se podívat třeba do Drážďan, jen pro inspiraci,.......
Petr píše:Tomas.Marny píše:alice píše:........Co se to stalo s předvánočními Litoměřicemi?! Proč máme v Litoměřicích na náměstí německou vánoční pyramidu?!.......
Máte pochopitelně neotřesitelnou pravdu.......nechť ti blbci co za tím stojí sednou do aut a jedou se podívat třeba do Drážďan, jen pro inspiraci,.......
Hlavně když si rozumíte Pokud bude v neděli s příjezdem kamionu náměstí prázdné, dám vám za pravdu. Já ale z ohlasu dětí tuším, že se na tu událost těší a na náměstí přijdou. A pro koho jsou hlavně vánoce?
Veselý píše:Také si myslím, že o úspěšnosti či neúspěšnosti adventních trhů bude rozhodovat zájem lidí a návštěvnost. A zrovna na kritizovaný kamion Coca-cola bude patrně návštěvnost vyšší než na rozsvícení vánočního stromu. A protože trhy se především konají pro obyvatele Litoměřic, nechme na nich aby sami rozhodli, zda se jim líbí či nikoliv. Podle reakcí okolí předpokládám, že na příjezd kamionu přijde skutečně lidí hodně, především dětí. Vánoční trhy se nám i mé rodině líbí a přeji pořadatelům hodně štěstí.
Vladislav Liška píše:Veselý píše:Také si myslím, že o úspěšnosti či neúspěšnosti adventních trhů bude rozhodovat zájem lidí a návštěvnost. A zrovna na kritizovaný kamion Coca-cola bude patrně návštěvnost vyšší než na rozsvícení vánočního stromu. A protože trhy se především konají pro obyvatele Litoměřic, nechme na nich aby sami rozhodli, zda se jim líbí či nikoliv. Podle reakcí okolí předpokládám, že na příjezd kamionu přijde skutečně lidí hodně, především dětí. Vánoční trhy se nám i mé rodině líbí a přeji pořadatelům hodně štěstí.
Vám se líbí odklon od tradic? U Vás chodí Santa? Dětem se to samozřejmě líbit bude, protože to je barevné a hlasité. Stejně tak se jim líbí jíst jeno u mekáče a od rána do večera se cpát čokoládou. Také je necháte jen proto, že se jim to líbí? Možná ano.
Mně letos rozhodně duch vánoc na náměstí chybí. Na lípách naházené beztvaré hrůzy. Německá pyramida aka andělské zvonění mi až tak nevadí, ale autodrom s dědou mrázem/santou/mikulášem/rudou zrůdou mi teda fakt vadí. Jo a nejen já, ale i co jsem bavil s ostatními, tak postrádáme jesličky.
Led osvětlení je dobré, ale barevně jaksi nesedí k tomu co máme z minula, takže to je skutečně Las Litoměřice
Mimochodem, nejlepší jelítka má ten stánek vzadu v rohu a nejlepší jitrničky stánek vpravo vedle pódia
Veselý píše:... Mekáč svým malým dětem zakazuji, protože má vliv na jejich zdraví. Kamion Coca-cola vliv na jejich zdraví nemá. ... .
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků